Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Niedziałający wyświetlacz między obrotomierzem a prędkościomierzem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dość duży problem ;(. Jestem użytkownikiem A4 B7 od pół roku. Od czasu kupna wyświetlacz (ten co pokazuje temp. spalanie, min. oleju itd) miedzy obrotomierzem a prędkościomierzem czesto podczas podróży gasł :confused4:, po lekkim uderzyeniu załączał się ponownie ( tak jakby gdzieś kable nie stykały). Od dwóch dni niestety zgasł na dobre i nawet uderzenia nie pomagają. Problem jest dosyć duży gdyż od wczoraj po uruchomieniu silnika słychać dźwięk ( pisknięcie ) który zawsze sygnalizował jakieś braki lub awarie. Niestety tym razem nie wiem o co chodzi gdyż nie widze nic na wyświetlaczu. Na pewno nie jest to rezerwa, min. oleju czy płynu do spryskiwaczy oraz spalona żarówka. Bardzo zależy mi na waszej pomocy. Może ktoś z Was miał podobny problem lub zna odpowiedź na moje pytanie tj. co jest nie tak z wyświetlaczem, gdzie można to naprawić ( na pewno nie salon audi gdyż dzwoniłem do sosnowca i katowic i nie naprawiają tego ) , jaki może być przybliżony koszt naprawy? :wallbash:

Opublikowano

dzisiaj odebrałem auto po naprawie podobnego problemu... u mnie okazało się, że ktoryś układ siadł zupełnie i trzeba było go wymienić. trochę kosztowało ;/

Opublikowano

tak z ciekawości... mieliście czerwone czy kolorowe te wyświetlacze?

ile ta naprawa? jeśli to nie tajemnica... i gdzie?

Opublikowano

Ja mam kolorowy wyświetlacz tzn. miałem :slina:

Pollux jak możesz mi zdradzić ile ta naprawa Cię kosztowała i gdzie/kto Ci to naprawiał bo tak jak we wstepie pisałem salon w Katowicach oraz Sosnowcu nie podejmie się tego. Pozdrawiam

Opublikowano

no ja musiałem wyskoczyć z 8 stowek... ;( ale miałem zmieniony cały licznik, a podobno dość trudno go zdobyć... 1208051 to moje GG - podam namiary, jak gościa złapać. to są okolice ostrowa wielkopolskiego, także kawałek byś miał...

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedź.

Ja dostałem numer tel od znajomego do zakładu Autoelektronika w Czeladzi prowadzonego przez p. Michał Dróżdż.

Podobno on zajmuje sie takimi rzeczami.

Jutro przedzwonie i dowiem się szczególów czy się podejmie i ile by taka naprawa kosztowała.

Oczywiście napisze co i jak w razie gdyby ktoś miał podobny problem.