Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki intercooler w 1.8t BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kilka pytań odnośnie intercoolera w mojej audi a4 b7 1.8t bfb. Jest wiele tematów ale nigdzie nie znalazłem wszystkich odpowiedzi na moje pytania. 

1. Jaki intercooler wrzucać? Jaki wymiar rdzenia? Planuję zrobić dp, wtryski, intercooler i wtedy mapę. Może turbo ale to nic pewnego. Moce w jakie celuje to około 200km bez turbo a jeśli z turbo innym to około 250. Nie ukrywam że chciałbym jakiś w miarę uniwersalny i rozwojowy.

2. Jaka średnica rur do tego coolera? Myślałem o tym żeby zrobić około 2,5-3 cala. Nie będzie za dużo? Jak to wygląda w kwestii intercoolera, czy musi być to w miarę sprężone czy jeśli będzie spory przelot to nie będzie przeszkadzało?

3. W tym wszystkim chodzi mi o to żeby nie mieć turbo dziury i żeby w miarę ładnie to wstawało, stąd nie planuję jakiegoś ogromnego coolera bo i przyrost mocy nie będzie ogólny.

Opublikowano

IC 180x550 z wyjściami 2,5" i rury też 2,5" lub 60,5mm z nierdzewki, grubszych nie dawaj, powiększysz pojemność układu niepotrzebnie, a przed przepustnicą będziesz musiał dać wtedy redukcję.

Opublikowano

Możesz sobie zawsze ogarnąć DSMIC i też da radę.

Opublikowano

Jw. skoro celujesz w takie moce to możesz zaoszczędzić pieniążka i założyć DSMIC ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 7.10.2020 o 20:39, Tamek141 napisał:

Jw. skoro celujesz w takie moce to możesz zaoszczędzić pieniążka i założyć DSMIC ?

Wydaje mi się że to mała oszczędność w stosunku do intercoolera a zawsze nowy to nowy.

Opublikowano

W sumie 200 kontra 1200 lub 600 kontra 1200. Zależy ile to mało. 

Opublikowano

Dokładnie, jak wyżej ? ja na dołożenie dsmic wydalem 120zl ? a temperatura w dolocie jak najbardziej się poprawiła ? no ale oczywscie kwestia portfela i jeśli ktoś zamierza robić więcej koni to wiadomo fmic będzie lepszy ?