dotttx Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 A4 b6 1.8t 2001r Cześć, przestał mi działać prędkościomierz i nie nabija kilometrów. Na początku myślałem, że to czujnik lecz po wymianie nie ma żadnej różnicy, sprawdzałem kostkę czujnika prędkości i jego kable, wszystko wyglada ok. Licznik nie działa wgl. Test zegarów wskazuje ze są ok, wskazówka prędkościomierza działa prawidłowo. Zagłębiając się w temat znalazłem, że może być to wina koła magnetycznego od czujnika i na to by wyglądało. Gdy wyjąłem czujnik i przesuwałem po nim magnes prędkościomierz zaczynał wskazywać prędkość (także kable powinny być ok) wymieniać od razu koło magnetyczne czy szukać innej przyczyny? Ktoś pisał na innym forum żeby sprawdzić czujnik zwykłym magnesem i to przyniosło rezultat, bo prędkościomierz ożył. IMG_4382.MOV
Banan Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 Mogę wyedytować eeprom i przełączyć na odczyt z ABS po can
dotttx Opublikowano 30 Września 2020 Autor Opublikowano 30 Września 2020 I wtedy będzie mi ecu widziało prędkość? Teraz jak nie działa licznik ECu nie widzi prędkości, jak wyciągnę bezpiecznik nr 5 i licznik zaczyna szaleć pokazując losowa prędkość wtedy ecu widzi prędkość. Czy jak zrobię po abs to ecu tez będzie miało prędkość?
Banan Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 Tak bo do ecu sygnał idzie z licznika
dotttx Opublikowano 30 Września 2020 Autor Opublikowano 30 Września 2020 Czyli jak mi wyedytujesz eeprom to do licznika prędkość będzie szła po abs i wtedy licznik poda do ecu sam czy będę musiał coś jeszcze zmieniać, pinologie czy coś
dotttx Opublikowano 30 Września 2020 Autor Opublikowano 30 Września 2020 Temat do zamknięcia. Kolega banan wszystko ogarnął.
Rekomendowane odpowiedzi