lukasz83_23 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 witam kokledzy mam mly problem i nie moge dojsc co to jest.Wymienilem koncowke drazka przejechalem jakis 1000km i zaczelo cos pukac,podnioslem samochod i nie czuc zeby jakies luzy na wahaczach byly a puka tak jak by mlotkiem uderzal w jakis stalowy element.Moze to byc rozwalony amor czy raczej cos innego.Z gory dzieki:)
czarny_biały Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 cześć. ciężko jest od razu trafnie stwierdzić co stuka zwłaszcza gdy się nie widzi tego na żywo... często zapominanym elementem są same drążki kierownicze i ja na nie bym postawił (kiedyś wymieniłem wszystkie wahacze - były w całkiem niezłym stanie - i dalej stukało, wymieniłem drążki i było super) moja sugestia - sprawdź drążki...
arczi900819 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam. Ja wymieniłem końcówkę drążka i tak samo po przejechaniu ok 1000 km znów stuki. U mnie jest to wina.... końcówki drążka. Guma zabezpieczająca nie trzymała i do środka dostało się wszystko co chciało i znowu stuki....
_Solar_ Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 jedz na jakąs stacje diagnostyczną lub do jakiegos mechanika bez problemu Ci sprawdza co dolega a przy okazji rezsztę zawieszenia doglonął za pare zł
lukasz83_23 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2009 wita Koledzy juz wie co taki etaliczny dzwiek wydawalo strzelila sprezyna na dolnej podstawie i kawalek latal wyalem go i cisza i teraz mam pytanie dlugo schodzi sie z wymiana i czy barzo nibezpieczna jest jazda z taka sprezyna dodam ze odlamal sie jeden okrag na samy dole sprezyny pozdrawiam
_Solar_ Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 sama wymiana nie powinna długo zająć max 1.5 - gora 2 h z :beer1: zawsze łatwiej bedziesz miał jak znajdziesz kogoś do pomocy
Rekomendowane odpowiedzi