Opublikowano 22 Października 20205 l witam zamontowane bixy do b7 plus samo poziom. ustawiłem wszytko jest ładnie lampy robią test góra i dół . jednak gdy mam pełne auto.ludzi plus coś w bagażniku po teście lamp świecą fest wysoko jakbym jechał na drogowych . dlaczego nie ustawiają się według ustawień ? nie trzymają tych ustawień tylko idą w górę ?? jak to jest oryginalnie??
Opublikowano 22 Października 20205 l Co znaczy ustawiłeś wszystko? Wykonałeś nastawy podstawowe i zapisałeś vcdsem?
Opublikowano 22 Października 20205 l Autor Godzinę temu, Muskel1 napisał: Co znaczy ustawiłeś wszystko? Wykonałeś nastawy podstawowe i zapisałeś vcdsem? pewnie że tak, parę razy . nie ma żadnych błędów w 55 podczas jazdy zdaje mi się że działa na nierównościach ale co z tego jak w 4 osoby w nocy nie da rady jechać
Opublikowano 22 Października 20205 l Zobacz w blokach pomiarowych sterownika 55 jakie masz wartości nachylenia na ośkach. Powinny być mniej więcej równo rozłożone na ośkach. Idealnie powinno być 50/50
Opublikowano 22 Października 20205 l Autor 2 minuty temu, Muskel1 napisał: Zobacz w blokach pomiarowych sterownika 55 jakie masz wartości nachylenia na ośkach. Powinny być mniej więcej równo rozłożone na ośkach. Idealnie powinno być 50/50 ok jutro to sprawdzę ale z tego co pamiętam to było 54 przód chyba a 46 tył.
Opublikowano 22 Października 20205 l To jest mnw. równo. Z doświadczenia wiem, że jest zawsze niewielka różnica. Zobacz czy wartości w blokach zmieniają się jak powinny gdy obciążysz bagażnik. Niech 2 osoba wsiądzie do tyłu lub do bagażnika.
Opublikowano 24 Października 20205 l Autor W dniu 22.10.2020 o 21:16, Muskel1 napisał: To jest mnw. równo. Z doświadczenia wiem, że jest zawsze niewielka różnica. Zobacz czy wartości w blokach zmieniają się jak powinny gdy obciążysz bagażnik. Niech 2 osoba wsiądzie do tyłu lub do bagażnika. takie mam wartości i pod obciążeniem się zmieniają
Opublikowano 25 Października 20205 l Przedni wydaje się być poza tolerancją. Według VCDS powinien być w zakresie pomiedzy 12,5-50%. Tylny 50-87,5%.
Opublikowano 25 Października 20205 l Soczewki masz z B8? One są dość długie, czasami z żarnikiem na tyle długie że potrafią przyhaczyc o dekielek, nie wiem jak w b7, ale w b6 tak się zdarza i nie działają wtedy w pełnym zakresie regulacji...
Opublikowano 25 Października 20205 l Albo jeden z czujników (ten tylny) jest wadliwy i pod obciążeniem, po osiągnięciu pewnego wychylenia nagle pokazuje złe wartości co prowadzi do podniesienia soczewek.
Opublikowano 25 Października 20205 l Godzinę temu, kamil-vag napisał: Soczewki masz z B8? One są dość długie, czasami z żarnikiem na tyle długie że potrafią przyhaczyc o dekielek, nie wiem jak w b7, ale w b6 tak się zdarza i nie działają wtedy w pełnym zakresie regulacji... Żeby to sprawdzić może wykonać testy wykonawcze i zobaczyć czy podniesie bez problemu soczewki max. w górę.
Opublikowano 25 Października 20205 l Najlepiej załadować tył i przejechać się i zrobić logi, będzie widać reakcje czujników i wysterowanie silniczka, może będzie można coś z tego powiedzieć... Może też być jak piszesz, że tylny czujnik nie działa jak trzeba, pytanie czy założony w dobra stronę? Bo z tego co widziałem, da się założyć na odwrót... Ale chyba wtedy ma przekroczone wartości.
Opublikowano 26 Października 20205 l Autor W dniu 22.10.2020 o 21:16, Muskel1 napisał: ok zrobię logi zobaczymy