Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Procedura kodowania pilotów centralnego zamka w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie

jak wyglada PIN do immo, z ilu cyfr czy liter sie składa, bo byłem u klucznika i on miał taką sprytną maszynkę w którą włożył kluczyk i odczytało jakiś numer tzn. ciąg 16 cyfr i liter. co to jest ?

pin ma 4 cyfry

16 cyfr to jest kod immo

Opublikowano

Podbijam temat gdyz mam inny problem.

Po próbie adaptacji w kanale 21 wyskakuje mi w tych czterech okienkach :

Error Channel 21 Not Available - i nie da sie nic zapogramowac - nie wazne jaki kluczyk - zawsze jest to samo

Mam dwa kluczyki ale działa tylko jeden zaprogramowany jest na drugiej pozycji tj 0100 - tak to wygląda.

Próbowałem zrobic reset ustawien i wymazac wszystkie kluczuki i próbowac na nowo ale kanał 00 read i test nic nie dały

Opublikowano
  • Autor

sprawdz wszystkie kanaly,po kolei i gdzie bedzie napis "KEY ADJUSTMENT" i tam probuj,moze to byc kanal 03,lub 07,ale sprawdz po kolei wszystkie :wink4:

Opublikowano

Wszystkie inne kanały z wyjatkiem 00 i 21 sa niedostępne. 21 gdy sie w niego wejdzie jest ok, wszytko wyłapuje, dopiero gdy dam save wyskakuje error. Zeby było smieszniej wczesniej robiłem ta operacje 2-3 razy i wszystko normalnie działało.

Opublikowano
  • Autor

dziwne,a jakiego vaga masz?

sprobuj innym,ja najczesciej uzywam 312,ale jak mi cos nie chasa,to odpalam 303 stary,ale jeszcze nigdy mnie nie zawiodl :wink4:

Opublikowano

dziwne,a jakiego vaga masz?

sprobuj innym,ja najczesciej uzywam 312,ale jak mi cos nie chasa,to odpalam 303 stary,ale jeszcze nigdy mnie nie zawiodl :wink4:

Ja uzywam włąsnie 303

Opublikowano
  • Autor

jesli wczesniej robiles i wszystko bylo dobrze-to nie mam pojecia,co moze byc przyczyna,ze nie mozesz zaadaptowac pilota teraz... :mysli:

Opublikowano

No nic, zapodam jeszcze na dziale VAG moze tam ktos cos poradzi. Boje sie ze to siadł jakis moduł odpowiedzialny za zamki.

Opublikowano
  • Autor

sprobuj zrobic to innym vagiem,bo moze modol komfortu sie popsol,albo blokuje dostep Vagowi,zrywajac polaczenie ze sterownikiem i wychodzi blad-sprobuj innym :wink4:[br]Dopisany: 06 Czerwiec 2009, 16:36_________________________________________________a jakies bledy w sterowniku modolu komfortu?

Opublikowano

ja mialem taki sam przypadek, robilem adptacje przy otwatrych drzwiach. juz prawie mialem dosyc i zamknalem drzwi i siadlo za piewrszym razem. glupie i proste, ale zadzialalo :D:D:D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wielkie podziękowania dla autora filmu :naughty: przydał mi się w usunięciu brakującego kluczyka :kwasny:

Dobra robota i należy się browar jak nic :notworthy:

:hi:

Opublikowano

Super filmik i instrukcje :good: dopasowanie 2-giego pilota zajęło 5 minut :hi:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czyli podsumowując - trzeba wykonać dwie operacje żeby scyzoryk działal:

1. zakodowanie go z centralką samochodu - jaka częśtotliwosć a A4 B5 ?

2. immobilajzer - jak zrobić aby działał ?

Opublikowano
  • Autor

Czyli podsumowując - trzeba wykonać dwie operacje żeby scyzoryk działal:

1. zakodowanie go z centralką samochodu - jaka częśtotliwosć a A4 B5 ?

2. immobilajzer - jak zrobić aby działał ?

ad 1 -zobacz na pilocie,jesli nie masz -433 Mhz

ad 2 -musisz miec pin

Opublikowano

witam - no jam mam pin do swojego imo , ale przydałaby się instrukcja tak jak z kluczem jak to zrobić - pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

a szukales na Forum?poszukaj-jest na pewno :wink4:

Opublikowano

Witam

Posiadam jeden kluczyk ktory nie otwiera i zamyka samochodu. Mozna nim odpalic ale nic wiecej.

Probowalem go zaadoptowac wg opisu, ale w kanale 7 jest napisane not oper. Vag 3.11.

Patrzylem takze na w adaptacji kanal 10 na test nie reaguje.

Co zrobic??

Opublikowano
  • Autor

vagiem 3.11 robiles w B7? potrzebujesz czegos nowszego ,311 raczej nie ruszysz nic w B7

Opublikowano

Z kąd wziąść PIN do immo ?

Mam książkę serwisową i inne papiery ale pinu nie znalazłem czy wogule jest wpisywany do książki serwisowej ?

Jesli nie ma w książce to może można go jakoś odczytać ?

Opublikowano
  • Autor

zagadaj do chłopaka-Grzanek85[br]Dopisany: 22 Październik 2009, 21:13_________________________________________________w ksiazce serwisowej nie ma-jest na przywieszce od klucza plastikowego-wzoru :wink4: