Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czerwona turbina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, kamilm123 napisał:

No własnie ale czemu tak jest? Przecież moje wałki których nie założył były z głowicy AUM a teraz jest głowica ADR i wałki ADR. powinno być teraz ok właśnie. Gorzej jakby do głowicy ADR założył moje stare wałki z AUM wtedy by mogło coś być nie tak. Chyba, że źle myśle. 

Nie wiem jakie były ori wałki w Twoim 1,8T, w profilu masz BFB a one jak się nie mylę to w B7 wychodziły :decayed:

Wałki powinny być od takiego silnika do którego masz soft w ECU.

Jak na starych wałkach było OK to podejrzewam że były właściwe, albo ktoś kto robił chipa dopasował mapy do nich.

Teraz głowicę masz taką samą jak poprzednia , a wałki z czapki wzięte i jeszcze chcesz by to wszystko działało poprawnie ?:)

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Widzę, że celujesz w jakieś grubsze mody sądząc po wałkach ADR, czapce nie pod EURO 4. Zgadza się? 

Tak jak wspomniał @piotrsob1 , inne wałki to inna charakterystyka pracy silnika co nie zmienia faktu, że po 15 km z prędkością 90-100 km/h przy wywalonym kacie turbawka jest czerwona...

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, george napisał:

Widzę, że celujesz w jakieś grubsze mody sądząc po wałkach ADR, czapce nie pod EURO 4. Zgadza się? 

Tak jak wspomniał @piotrsob1 , inne wałki to inna charakterystyka pracy silnika co nie zmienia faktu, że po 15 km z prędkością 90-100 km/h przy wywalonym kacie turbawka jest czerwona...

Nie, nie celuje w większe moce. Po prostu taka głowica mi się trafiła. mechanik mówił zresztą, że założył moje stare wałki a pewnie mu się nie chciało przemieniać dlatego zostawił od adr. 

Pojadę jutro do niego niech zmieni wałki i zobaczę wtedy. Zobaczę gołym okiem, że te wałki się różnią od siebie? Tzn te od adr i te moje stare?

Opublikowano
20 minut temu, kamilm123 napisał:

Zobaczę gołym okiem, że te wałki się różnią od siebie? Tzn te od adr i te moje stare?

Wcale nie koniecznie.

Różnice fizyczne mogą być na tyle małe że nie zauważysz ich organoleptycznie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dobra spróbowałem i można powiedzieć, że głowica z adr z zaworami z adr i wałkami od bfb to nie najlepsze połączenie. Oddałem głowicę i dalej jestem na etapie szukania innej.

Opublikowano

Pisałeś że numery części starej i nowej głowicy były takie same ...

O ile stare wałki były dobre to raczej  nie widzę problemu by je przełożyć do nowej , zamontowanej już głowicy .

Dla tego jestem zdziwiony że ją zdemontowałeś i oddałeś sprzedawcy , tym sposobem generujesz sobie niepotrzebne koszty :hi: