Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zrobić adaptację klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z ogrzewaniem. W aucie jest zimno praktycznie przez pierwsze 20-30 minut jazdy, dopuki silnik nie osiągnie 90° z z nawiewów wieje zima. Wymieniłem termostaty ale niestety nie pomogło. Wczoraj próbowałem zrobić adaptację klimatonoka według info jakie udało mi się znałeś w necie ale niestety nic nie wskórałem. Może ktoś ma pomysł co robię nie tak? Zamieszczam filmik 

Opublikowano

Nie wiem, jakiego oprócz kanałów, podających dane nastawników, można przeprowadzić proces adaptacji. W poszukiwaniu inicjacji procesu pominąłeś, będąc w Basic Settings, okienko w prawym górnym rogu ON/OFF/Next.

Opublikowano

Nie przeprowadzaj adaptacji bo Ci błąd wyskoczy jak źle przeprowadzisz. 

Ja sprawdzę zaraz w których blokach. 

Opublikowano
  • Autor

W measuring bloks w dolnym lewym rogu jest opcja "back to basics settings" ktora u mnie jest nie aktywna. Jesli ręcznie wejdę do "Basic settings" i ręcznie robię on/off/next to robi niby testy ale nie wiem czy wróci w ten sposób do ustawień podstawowych/fabrycznych ? Klimatronik po ustawieniu na auto a temperaturę na HI bardzo słabo dmucha i na pewno nie gorącym tak jak powinno wtedy. 

Opublikowano

Nie będzie dmuchał bo temperatura w kanałach nawiewu jest niska. Zacznie dopiero dmuchać jak silnik osiągnie temp. albo gdy elektryczna nagrzewnica się nagrzeje. 

Opublikowano
  • Autor
37 minut temu, Muskel1 napisał:

Nie będzie dmuchał bo temperatura w kanałach nawiewu jest niska. Zacznie dopiero dmuchać jak silnik osiągnie temp. albo gdy elektryczna nagrzewnica się nagrzeje. 

Nawet gdy temperatura podchodzi pod 90° C to nie grzeje. 

• 1 rok później...
Opublikowano
On 11/25/2020 at 10:55 AM, Muskel1 said:

Nie przeprowadzaj adaptacji bo Ci błąd wyskoczy jak źle przeprowadzisz. 

Ja sprawdzę zaraz w których blokach. 

Witam , zrobiłem właśnie ten błąd , chciałem przeprowadzić adaptacje i wywala mi błąd 03023 brak adapt. klima się nie włącza , jak poprawnie przeprowadzać adaptacje ? Dzieki 

Opublikowano

Opublikowano
55 minutes ago, Muskel1 said:

Dzieki za filmik , widzieli go . Zrobiłem poprawienie procedurę jak ross-tech  mówi . Klapy wydają się adaptować tak jak  mówi ten gość  . Kanał 003 startuje jak on mówi ze miga itp. Czuć ze chłodne powietrze leci po około 2min  w bloku 1 jest ze wykonane,  a na 2,3,4 N/A i klimatronik  się wyłącza. Błąd zostaje . Coś złe robię czy co. Już kilka razy robiłem i nic . Może być ze za gorąco jest ? wczoraj było u nas 40 . Może być ze za mało czynnika jest ? 
przypomne ze wszystko działało Ok do momentu jak paluchów nie sądziłem i nie popierniczyłem . 

Opublikowano

Temp. nie ma znaczenia. Nie wiem dlaczego adaptacja nie powiodła się.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.11.2020 o 08:52, tommy24 napisał:

Mam problem z ogrzewaniem. W aucie jest zimno praktycznie przez pierwsze 20-30 minut jazdy, dopuki silnik nie osiągnie 90° z z nawiewów wieje zima. Wymieniłem termostaty ale niestety nie pomogło. Wczoraj próbowałem zrobić adaptację klimatonoka według info jakie udało mi się znałeś w necie ale niestety nic nie wskórałem. Może ktoś ma pomysł co robię nie tak? Zamieszczam filmik 

U mnie jest ten sam widok. Chcę zrobiv adaptację i nic. Zastanawia mnie błąd REDIR FALL na górze. Na forum Ross techu ktoś napisał, że to kwestia wersji językowej softu samochodu czy u mnie niemieckiej. Niestety działając na klonie, Ross tech  nie pomoże. Udało Ci się do czegoś dojść?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Na crakowanym VCDS trzeba mieć właściwą etykietkę do sterownika HVACa inaczej ma się pecha i trzeba oryginał bądź udać się do dobrego warsztatu.

Bez etykietki nie zaadoptuje żadnego silniczka i nie zrobi też nastaw podstawowych.. odczyta tylko błędy.

Opublikowano

Mam oryginalny vcds.

Opublikowano
5 minut temu, Muskel1 napisał:

Mam oryginalny vcds.

Jasne, ale autor tego wątku już nie..