Opublikowano 25 Listopada 20205 l Mam problem z ogrzewaniem. W aucie jest zimno praktycznie przez pierwsze 20-30 minut jazdy, dopuki silnik nie osiągnie 90° z z nawiewów wieje zima. Wymieniłem termostaty ale niestety nie pomogło. Wczoraj próbowałem zrobić adaptację klimatonoka według info jakie udało mi się znałeś w necie ale niestety nic nie wskórałem. Może ktoś ma pomysł co robię nie tak? Zamieszczam filmik 20201124_194031.mp4
Opublikowano 25 Listopada 20205 l Nie wiem, jakiego oprócz kanałów, podających dane nastawników, można przeprowadzić proces adaptacji. W poszukiwaniu inicjacji procesu pominąłeś, będąc w Basic Settings, okienko w prawym górnym rogu ON/OFF/Next.
Opublikowano 25 Listopada 20205 l Nie przeprowadzaj adaptacji bo Ci błąd wyskoczy jak źle przeprowadzisz. Ja sprawdzę zaraz w których blokach.
Opublikowano 25 Listopada 20205 l Autor W measuring bloks w dolnym lewym rogu jest opcja "back to basics settings" ktora u mnie jest nie aktywna. Jesli ręcznie wejdę do "Basic settings" i ręcznie robię on/off/next to robi niby testy ale nie wiem czy wróci w ten sposób do ustawień podstawowych/fabrycznych ? Klimatronik po ustawieniu na auto a temperaturę na HI bardzo słabo dmucha i na pewno nie gorącym tak jak powinno wtedy.
Opublikowano 25 Listopada 20205 l Nie będzie dmuchał bo temperatura w kanałach nawiewu jest niska. Zacznie dopiero dmuchać jak silnik osiągnie temp. albo gdy elektryczna nagrzewnica się nagrzeje.
Opublikowano 25 Listopada 20205 l Autor 37 minut temu, Muskel1 napisał: Nie będzie dmuchał bo temperatura w kanałach nawiewu jest niska. Zacznie dopiero dmuchać jak silnik osiągnie temp. albo gdy elektryczna nagrzewnica się nagrzeje. Nawet gdy temperatura podchodzi pod 90° C to nie grzeje.
Opublikowano 20 Lipca 20223 l On 11/25/2020 at 10:55 AM, Muskel1 said: Nie przeprowadzaj adaptacji bo Ci błąd wyskoczy jak źle przeprowadzisz. Ja sprawdzę zaraz w których blokach. Witam , zrobiłem właśnie ten błąd , chciałem przeprowadzić adaptacje i wywala mi błąd 03023 brak adapt. klima się nie włącza , jak poprawnie przeprowadzać adaptacje ? Dzieki
Opublikowano 20 Lipca 20223 l 55 minutes ago, Muskel1 said: Dzieki za filmik , widzieli go . Zrobiłem poprawienie procedurę jak ross-tech mówi . Klapy wydają się adaptować tak jak mówi ten gość . Kanał 003 startuje jak on mówi ze miga itp. Czuć ze chłodne powietrze leci po około 2min w bloku 1 jest ze wykonane, a na 2,3,4 N/A i klimatronik się wyłącza. Błąd zostaje . Coś złe robię czy co. Już kilka razy robiłem i nic . Może być ze za gorąco jest ? wczoraj było u nas 40 . Może być ze za mało czynnika jest ? przypomne ze wszystko działało Ok do momentu jak paluchów nie sądziłem i nie popierniczyłem .
Opublikowano 7 Sierpnia 20223 l W dniu 25.11.2020 o 08:52, tommy24 napisał: Mam problem z ogrzewaniem. W aucie jest zimno praktycznie przez pierwsze 20-30 minut jazdy, dopuki silnik nie osiągnie 90° z z nawiewów wieje zima. Wymieniłem termostaty ale niestety nie pomogło. Wczoraj próbowałem zrobić adaptację klimatonoka według info jakie udało mi się znałeś w necie ale niestety nic nie wskórałem. Może ktoś ma pomysł co robię nie tak? Zamieszczam filmik 20201124_194031.mp4 U mnie jest ten sam widok. Chcę zrobiv adaptację i nic. Zastanawia mnie błąd REDIR FALL na górze. Na forum Ross techu ktoś napisał, że to kwestia wersji językowej softu samochodu czy u mnie niemieckiej. Niestety działając na klonie, Ross tech nie pomoże. Udało Ci się do czegoś dojść?
Opublikowano 3 Września 20223 l Na crakowanym VCDS trzeba mieć właściwą etykietkę do sterownika HVACa inaczej ma się pecha i trzeba oryginał bądź udać się do dobrego warsztatu. Bez etykietki nie zaadoptuje żadnego silniczka i nie zrobi też nastaw podstawowych.. odczyta tylko błędy.
Opublikowano 3 Września 20223 l 5 minut temu, Muskel1 napisał: Mam oryginalny vcds. Jasne, ale autor tego wątku już nie..