VRGOOD Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Witam, Zaczęliśmy ze znajomym dłubać 1.8t anb, zaczęło się od głowicy bo puszczały zawory i skończyło się na szlifie tulei bo było zurzycie. Zrobione pod tłoki Nurla 81.50 ( tak majster dobrał ) ale po opiniach negatywnych na temat tłoków odpuściliśmy je.Z razcji że nie ma innych lepszych zamienników nadwymiarowych wszedł plan B czyli kute korby i tłoki - przynajmniej złoży się dół i będzie pod przyszłe mody. Co do korb i tłoków znalazłem takie: Wiseco K563M815 = 81.5 JRspec VW144-H4-20MM + śruby ARP Panewki prawdopodobnie kolbenschmidt Czy potrzebuje coś przerobić dodatkowego pod ten zestaw ? Czy tylko mierzenie i warzenie całości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyta928 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Jakie moce planujesz? Lepiej zrobić stockera 2l na gratach z nowszych 2.0tfsi. Korba i tloki pod 600nm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRGOOD Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Odległe plany nie więcej jak 400 - 500 myślę, na dotarcie będzie na razie seria. Nie chciał bym stokera. Więc jak wygląda ten zestaw korby / tłok? Pasuje wszystko bez rzeźby? Mierze + sprawdzenie wagi i zakladac smiało ? Wiem że tuleje do pomiaru / ewentualnie szlif żeby tłok siadł bo kuty ma inny spas niż ori. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyta928 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe co to 500 koni przy pojemnosci 1.8l. Instalacja ANB i takie mody to dosc ambitnie. Przejdz na AWT, zrob stockera (nie wiem czemu cie to nie interesuje), korba z 2.0tfsi na 600NM, turbo a45amg na zeliwie z 2.0tfsi, wtryski 630cc, pompa paliwa. Wyjdzie taniej i lepiej. 400 kuca do ugrania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi