Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z BRD. Na zimnym silniku szczególnie teraz gdy temperatura na zewnątrz jest niska silnik prawie nie reaguje na dodawanie gazu. Wyjazd na główną ulica stanowi spore wyzwanie, już nie wspomnę o wcięciu się przed kogoś bo na bank by we mnie wjechał. Wszystko wraca do normy po przejechaniu ok kilometra. 

Jakieś sugestie?

Opublikowano
46 minut temu, Darek80s napisał:

Witam. Mam problem z BRD. Na zimnym silniku szczególnie teraz gdy temperatura na zewnątrz jest niska silnik prawie nie reaguje na dodawanie gazu. Wyjazd na główną ulica stanowi spore wyzwanie, już nie wspomnę o wcięciu się przed kogoś bo na bank by we mnie wjechał. Wszystko wraca do normy po przejechaniu ok kilometra. 

Jakieś sugestie?

sprawdz podciśnienia

Opublikowano
5 godzin temu, Dev napisał:

sprawdz podciśnienia

A konkretnie to czy w wężykach podciśnienia zasilających elektrozawory podciśnieniowe nie ma oleju .

Jeżeli jest to na początek powymieniaj zaworki jednokierunkowe w tej instalacji i wypłucz albo wymień same przewody :hi:

Edytowane przez piotrsob1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 4.12.2020 o 04:30, piotrsob1 napisał:

A konkretnie to czy w wężykach podciśnienia zasilających elektrozawory podciśnieniowe nie ma oleju .

Jeżeli jest to na początek powymieniaj zaworki jednokierunkowe w tej instalacji i wypłucz albo wymień same przewody :hi:

A więc tak. Trochę to trwało ale w końcu sie za to wziąłem. Wymieniali mi kompresor  i przy okazji zlecilem mechanikom zeby posprawdzali te wężyki . Są czyste i całe,  natomiast twierdzą że na zimnym silniku wyskakuje jakiś błąd elektryki na 3 cylindrze. Niestety nie rozmawialem z mechanikiem tylko z szefem bo odbierałem auto po godzinach i tak mi powiedział. Ja się kompletnie na tym nie znam. Wtryski po regeneracji w listopadzie i przy okazji wymienilem wiązkę bo wszystkie spinki miała połamane. Zasugerujcie proszę co moze być nie tak ze taki błąd wyskakuje ale tylko na zimnym. 

Opublikowano
41 minut temu, Darek80s napisał:

Zasugerujcie proszę co moze być nie tak ze taki błąd wyskakuje ale tylko na zimnym. 

No można by coś zasugerować gdyby chociaż było wiadomo jaki ten błąd wyskakuje.... :decayed:

Opublikowano
  • Autor
59 minut temu, piotrsob1 napisał:

No można by coś zasugerować gdyby chociaż było wiadomo jaki ten błąd wyskakuje.... :decayed:

No niestety narazie wiem tylko tyle. Muszę jeszcze raz go podłączyć, tylko tym razem przy tym będę ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany. Śmiga aż miło. :thumbup1:

Opublikowano

Co było przyczyną? 

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, Kimas97 napisał:

Co było przyczyną? 

Zapchany kolektor

Resized_20210318_174500.jpeg