omario Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 witam wszystkich... Prosze o rade chodzi o to ze dzis rano z braku zajec wywalilem caly filtr pow. celem przeczyszczenia go..... problem polega na tym ze po zlorzeniu wszystkiego do kupy auto wogole nie ma mocy do 2000 obrotow jest ok a potem zaczyna przerywac i nie ma wogole mocy..... Dodam ze w czasie czyszczenia wyjalem przeplywke i tez ja czyscilem lacznie z "blaszkami" wewnatrz ....i zauwazylem ze jedna z nich jest bardzo " luźna" -byc moize jest urwana??? czy uszkodzona przeplywka moze byc przyczyna takiego zachowania auta???? pomocy !!! ;(
wojtekce Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 prawdopodobnie uszkodziłeś przepływomierz stąd ten problem
omario Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 ale czy objawem uszkodzenia byloby szarpanie silnikiem (nie chce sie wogole wkrecac na obroty)???[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2009, 16:23_________________________________________________oto fotka tych rezystorkow wewnatrz przeplywki w moim przypadku to rezystor oznaczony symbolem Rs jest "luzny"
spec44 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Mam ten sam problem. Przeczyściłem filtr powietrza i teraz nie ma auto mocy!! Silnik dziwnie pracuje a jak go gaszę trzęsie autem - Jak poradziłeś sobie z problemem
Ronin Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Tak na odległość trudno powiedzieć ale ja bym szukał przyczyn w tych miejscach gdzie był przeprowadzany własny serwis. Przepływka to jest dość czuły czujnik i czyszczenie nie zawsze daje efekt pozytywny. Wtedy przepływke należy wymienić na nową, należy kupić poprzez dilera lub oryginalną. Doloty do przepustnicy muszą być szczelne, inaczej lewe powietrze zakłóca pracę silnika. Czyli jeszcze raz z nową przepływką .
omario Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zamowilem przepływke i czekam na dostawe.... w tygodniu powinna dojsc wiec napisze co i jak...
Bogumił Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Może moje stwierdzenie jest na na rzeczy, ale skoro czyściliście filtry powietrza to może po złożeniu przypadkowo czymś pozapychaliście dolot powietrza za filtrem? I kiedy chcecie wcisnąć w gaz to "dusicie" silnik bo jest za mało powietrza do odpowiedniego spalania mieszanki.
omario Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Dzis rano kurier przyniosl moja przeplywke :) podlaczylem i wszystko cyka jak ta lala heheh.... dzieki wszystkim za pomoc.....
vini212 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Czyli nawet czyszczenie może popsuć....
Rekomendowane odpowiedzi