piotr827 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Witam czy spotkał się ktoś z takim problemem w b7 gdy jest przymrozek kluczyk w stacyjce do pierwszego kliku się przekreca normalnie do drugiego kliku trzeba użyć siły nie blokuje się tylko z oporem trzeba przekręcać kluczyk gdy temperatura na dworze jest dodatnia problem znika czy można coś zrobić samemu czy oddać do fachowca
AndrzejK. Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Nie wiem czy zadziała akurat w tym aucie ( nie znam tu problemu), ale w jakimś kiedyś (nie Audi) kojarzę podobny problem i pomogło wtryśnięcie niedużej ilości....WD40.
piotr827 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2020 Tez o tym myślałem tylko czy tam czasem od tego sie elektryka nie spieprzy
AndrzejK. Opublikowano 23 Grudnia 2020 Opublikowano 23 Grudnia 2020 W mojej ocenie nic się nie stanie, wd rozluźni/nasmaruje zapadki, ale zrób jak uważasz, to Twoje auto, pytałeś więc taka moja sugestia jest.
pila24 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Jeśli lekkie ruszanie kierownicy pomaga (mniejszy opór) to problem z zapadką blokady kierownicy. A jak nie pomaga takie ruszanie kierą przy przekręcaniu kluczyka to spróbuj wypiac kostkę stacyjki i zobacz czy bez niej jest opór. Jeżeli opór zniknie to kostka do wymiany.
GorkoKlucze Opublikowano 1 Lutego 2021 Opublikowano 1 Lutego 2021 Cześć. Pod żadnym pozorem nie psiukaj wd ani innymi sprejami do stacyjek i zamków. Tego się po prostu nie robi ze względu na to, że wd-40 to smar, który zbierze cały brud i spłynie gdzieś na dół, np. do zapadek i je zwyczajnie zapcha po jakimś czasie. A jeżeli chodzi o problem kolegi, to najlepiej stacyjkę dać specjaliście razem z kluczykiem/ami. 1
slawkotas Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 Chcesz mieć większe problemy piskaj w stacyjkę nie polecam takich rozwiązań .
greg2505 Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 Do zamków są specjalne oleje,żadne wd,ale lepiej rozbierz stacyjkę ,umyj dobrze, wtedy nasmaruj ,robiłem tak z wkładką w drzwiach ,zabita była brudem,po czyszczeniu chodzi leciutko,druga sprawa sprawdź blokadę kierownicy,może tam coś się dzieje,coś pękło,a jak podczas jazdy ci zblokuje to wesoło nie będzie,psikanie wd pomaga na chwilę i niszczy zamek
Rekomendowane odpowiedzi