mic_sado Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 przy chiptuningu audi a4 b6 1.8T (190KM) po chiptuningu jest 224KM i chyba o pół litra mniejsze spalanie, i chyba moment obrotowy wiekszy seryjnie: 1.8 T (190KM) 8,2 s do 100km/h v-max 236 km/h spalanie 8,6 l /100km to jak sie zmieni np przyśpieszenie do 100km/h i predkosc max??
miron78 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 te dane to dane Twojego samochodu czy dane podane przez coś lub kogoś ? bo te 224 konie to chyba lekko przesadzone a spalanie 8,6 też mi dalekie od rzeczywistego u mnie V-max to 240 ( tyle jechałem osobiście - może jeszcze z 5 by pojechał więcej ale to naprawdę max )
mic_sado Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 to dane wziete z tabeli danych z wikipedi audi a4b6 ale ty masz ju po chipie ?? bo chodzi mi o to ile sie zwiekszy przyspieszenie i predkosc po chipie
miron78 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 to dane wziete z tabeli danych z wikipedi audi a4b6 ale ty masz ju po chipie ?? bo chodzi mi o to ile sie zwiekszy przyspieszenie i predkosc po chipie mam autko po programie i na troszke zmodyfikowanej turbinie ( po samym programie było 210 i 290 ) teraz mniej więcej jak podpisie Tych ścisłych danych konkretnie Ci nie podam - ogólnie śmiga zadowalająco ( w porównaniu do serii - która była mułowata ) V-max jak pisałem wcześniej w granicach 245km/h
mic_sado Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 czyli po chipie miales 210kucy a po przemiany turbiny 290KM?? dobrze zrozumialem ?[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2009, 22:28_________________________________________________a 290 Nm czaje
miron78 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 czyli po chipie miales 210kucy a po przemiany turbiny 290KM?? dobrze zrozumialem ? seria - 190koni/240momentu chip - 210koni/290momentu modyfikacja turbo - około 220koni/300momentu
mic_sado Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 a lepszego ogolnie ma buta w quatro 4x4 czy ogolnie na to samo wychodzi, tylko poprostu lepsza przyczepnosc i kontrola nad autem??
miron78 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 a lepszego ogolnie ma buta w quatro 4x4 czy ogolnie na to samo wychodzi, tylko poprostu lepsza przyczepnosc i kontrola nad autem?? dla mnie Q to przeaga pod każdym względem - natomiast Q ma zawsze delikatnie mniejszą V-max
mic_sado Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 pod kazdym wzgledem? tzn m.in. lepsze prowadzenie, przewaznie w zime niewpada sie tak w poslizgi i latwiej sie z nich wychodzi. jakie jeszcze plusy??
miron78 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 długo by wymieniać - poczytaj na forum na ten temat lub ogólnie na necie
mic_sado Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 ale tylko jedno takie pytanie ;d bo np jak palisz gume to jak masz naped na przod - zaciagasz reczny i palisz gume a w quatro chyba nie da rady?? chyba ze normalnie z jedynki moze lekko da rade. jak to jest?? 1
miron78 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 ale tylko jedno takie pytanie ;d bo np jak palisz gume to jak masz naped na przod - zaciagasz reczny i palisz gume a w quatro chyba nie da rady?? chyba ze normalnie z jedynki moze lekko da rade. jak to jest?? nie wiem , nie palę gumy - samochód służy mi do przemieszczania się w komforcie i bezpieczeństwie ( mnie i mojej rodziny z punktu A do B )
tony_tr Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 mic_sado Zadajesz strasznie dziecinne pytania...
slodki79 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 mic_sado Zadajesz strasznie dziecinne pytania... Dokładnie.Poza tym zmień swój tok myślenia pod względem palenia gumy.Kolego żaden problem jest spalić gumę w FWD z zaciągniętym ręcznym,żadna też przyjemność robić dla kogoś taką pokazówkę Sztuką jest ją dobrze spiec jeszcze na 2 biegu(w ruchu) ruszyć 2 kółka,a 4 to jest różnica. Następna sprawa to czytać Ci się nie chce,bo na Twoje pytania są odpowiedzi tu na forum
poziek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 W zasadzie to poza szybszym biciem serca nic sie nie zmieni
Rekomendowane odpowiedzi