Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX ] Po wymianie pompek nie uruchamia się silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono. pacjentem jest a4 b6 awx, po zregenerowaniu dwóch pompowtysków z koncówką nr AR  zamontowałem je ustawiłem zgodnie z procedurami, i pierwsze odpalenie wygladało tak że kręcił i jakby brakowało mu paliwa, ale po pokreceniu dłuższym wkońcu odpalił, lecz mocno dymił i telepało silnikiem . po zgaszeniu auta już nie mogę uruchomić. Podmieniłem pompki na takie z numerem AG i takze zero oddzewu ze strony silnika. Ktoś coś podpowie?

Opublikowano

Pierwsze odpalenie zawsze tak wygląda po montażu nowych pompek - tu należało by użyć vaga i uruchomić pompę paliwa by dobiła paliwa i odpowietrzyła układ.

A to że dalej źle odpala może być ze źle je zamontowałeś lub jeszcze jakaś inna przyczyna.

Opublikowano

Dokładnie, wchodzisz w VCDS w Engine, potem Basic Settings, grupa 035 i kilka razy dajesz na ON wtedy załącza się pompa na 30s... 

Ja dodatkowo popuszczam paliwowy wąż powrotny na filtrze, żeby szybciej odpowietrzyć...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi. Zrobiłem jak kolega Kamil mówił kilka razy pompa uruchomiona i auto odpaliło. lecz troche nierowno pracuje i po 30 sekundach gaśnie i ponownie trzeba odpowietrzać. ktoś coś dalej w temacie ? błędów nie łapie w tym czasie a nie zdążam porobić nawet żadnych bloków.

Opublikowano

Moze po prostu te pompowtryski uszkodzone? Chyba nie zostaje noc innego jak spróbować użyć stare i zobaczyć czy bd ok... Zdejmij pokrywę, sprawdź jeszcze raz czy wszystko dobrze siedzi itd... 

Opublikowano
  • Autor

no siedzi jak ma a one sa po regeneracji a z firmą która regenerowała kontakt sie urwał...