Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX ] Po wymianie pompek nie uruchamia się silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono. pacjentem jest a4 b6 awx, po zregenerowaniu dwóch pompowtysków z koncówką nr AR  zamontowałem je ustawiłem zgodnie z procedurami, i pierwsze odpalenie wygladało tak że kręcił i jakby brakowało mu paliwa, ale po pokreceniu dłuższym wkońcu odpalił, lecz mocno dymił i telepało silnikiem . po zgaszeniu auta już nie mogę uruchomić. Podmieniłem pompki na takie z numerem AG i takze zero oddzewu ze strony silnika. Ktoś coś podpowie?

Opublikowano

Pierwsze odpalenie zawsze tak wygląda po montażu nowych pompek - tu należało by użyć vaga i uruchomić pompę paliwa by dobiła paliwa i odpowietrzyła układ.

A to że dalej źle odpala może być ze źle je zamontowałeś lub jeszcze jakaś inna przyczyna.

Opublikowano

Dokładnie, wchodzisz w VCDS w Engine, potem Basic Settings, grupa 035 i kilka razy dajesz na ON wtedy załącza się pompa na 30s... 

Ja dodatkowo popuszczam paliwowy wąż powrotny na filtrze, żeby szybciej odpowietrzyć...

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi. Zrobiłem jak kolega Kamil mówił kilka razy pompa uruchomiona i auto odpaliło. lecz troche nierowno pracuje i po 30 sekundach gaśnie i ponownie trzeba odpowietrzać. ktoś coś dalej w temacie ? błędów nie łapie w tym czasie a nie zdążam porobić nawet żadnych bloków.

Opublikowano

Moze po prostu te pompowtryski uszkodzone? Chyba nie zostaje noc innego jak spróbować użyć stare i zobaczyć czy bd ok... Zdejmij pokrywę, sprawdź jeszcze raz czy wszystko dobrze siedzi itd... 

Opublikowano

no siedzi jak ma a one sa po regeneracji a z firmą która regenerowała kontakt sie urwał...