Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B7] Klimatyzacja działa dopiero po przejechaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , moja klimatyzacja działa dopiero po przejechaniu kilkunastu kilometrów. Jak wsiadam do samochodu i załączę na LOW nigdy nie zacznie chłodzić, dopiero jak zacznę jechać samochodem to przy upale dopiero po około 15 minutach. Instalacja jest napełniona i szczelna. :no:

Opublikowano

wydaje mi się, że szukasz dziury w całym, no ale kto wie...

Porównaj z innym autem (oczywiście audi a4b7)

Opublikowano

Może być uszkodzony kompresor, po prostu nie spręża gazu do wymaganego ciśnienia. Przerabiam właśnie podobny problem w innym audi. Pojedź do serwisu klimy, niech zmierzą ciśnienie na ssaniu i tłoczeniu, a najlepiej podłączą też VAG-a, powinna być możliwość odczytania aktualnego ciśnienia w układzie z poziomu komputera.

Opublikowano

Może być uszkodzony kompresor, po prostu nie spręża gazu do wymaganego ciśnienia. Przerabiam właśnie podobny problem w innym audi. Pojedź do serwisu klimy, niech zmierzą ciśnienie na ssaniu i tłoczeniu, a najlepiej podłączą też VAG-a, powinna być możliwość odczytania aktualnego ciśnienia w układzie z poziomu komputera.

a jakie powinno być to ciśnienie po podłączeniu VAG-a to sobie sam sprawdzę??

Opublikowano

Niestety dokładnie nie wiem Kolego :no: z tego co wysłyszałem od mechanika nie mniejsze niż 8-12 barów ale ręki uciąć nie dam.