dodii2006 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam , moja klimatyzacja działa dopiero po przejechaniu kilkunastu kilometrów. Jak wsiadam do samochodu i załączę na LOW nigdy nie zacznie chłodzić, dopiero jak zacznę jechać samochodem to przy upale dopiero po około 15 minutach. Instalacja jest napełniona i szczelna.
pre_pl Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 wydaje mi się, że szukasz dziury w całym, no ale kto wie... Porównaj z innym autem (oczywiście audi a4b7)
majkel_majki Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Może być uszkodzony kompresor, po prostu nie spręża gazu do wymaganego ciśnienia. Przerabiam właśnie podobny problem w innym audi. Pojedź do serwisu klimy, niech zmierzą ciśnienie na ssaniu i tłoczeniu, a najlepiej podłączą też VAG-a, powinna być możliwość odczytania aktualnego ciśnienia w układzie z poziomu komputera.
dodii2006 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Może być uszkodzony kompresor, po prostu nie spręża gazu do wymaganego ciśnienia. Przerabiam właśnie podobny problem w innym audi. Pojedź do serwisu klimy, niech zmierzą ciśnienie na ssaniu i tłoczeniu, a najlepiej podłączą też VAG-a, powinna być możliwość odczytania aktualnego ciśnienia w układzie z poziomu komputera. a jakie powinno być to ciśnienie po podłączeniu VAG-a to sobie sam sprawdzę??
majkel_majki Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Niestety dokładnie nie wiem Kolego z tego co wysłyszałem od mechanika nie mniejsze niż 8-12 barów ale ręki uciąć nie dam.
pre_pl Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t31746.0.html;highlight=vag+klima+cisnienie
Rekomendowane odpowiedzi