dawid@1993 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam.Mam pytanie.Gdzie sie wlewa olej do skrzyni biegów i jakim zalac gdyż wiekszosć oleju mi ucieklo nie wiem nawet skąd a jak wżucam poszczególny bieg na postoju to roznosi sie echo(tzn.glośno slychac jak chodzą) a po drugie strasznie mi zaczeło zgrzytac.Proszę o pomoc.Pozdrawiam
Bogumił Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Korek wlewu znajduje się przy półosi z lewej strony skrzyni biegów (w okolicach czujnika prędkościomierza), może być on zakryty osłoną półosi. Będziesz potrzebował około 2,25l oleju syntetycznego. Poziom prawidłowej ilości to jakieś 7mm poniżej dolnej krawędzi wlewu.
GILI Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Olej dolej tylko i wyłącznie oryginalny, najprawdopodobniej, będzie to Shell, sprawdź w katalogu. Sprawdź też z kąt wziął ubytek, bo skrzynia długo nie pożyje.
dawid@1993 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Wielkie dzieki panowie.Pozdrawiam
Bogumił Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Co do oleju znalazłem, że olej powinien mieć symbol: G 052 911A SAE 75 W90.
Rekomendowane odpowiedzi