lukasz_fl Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam. Posiadam A4 B6 TDI 1,9 131 KM + chip z końca 2003 roku. Mam taki problem. Kiedy wskaźnik paliwa wchodzi na rezerwę a auto stoi na wzniesieniu przodem jak i tyłem silnik gaśnie i nie da się go odpalić dopóki dopóty nie zjadę ze wzniesienia na równą drogę. Czy to może być wina pompy paliwowej czy raczej filtru paliwa, może coś innego?
mily Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Ja w swojej mam tak, że jak się rezerwa zapali to oznacza, że w baku mam 2 litry paliwa. Może i u Ciebie wskaźnik za dużo pokazuje? Ja podejrzewam, że to jest przez dodatkowe rezystancje w układzie elektrycznym (słabo styki łączą i widzi większą rezystancję niż podaje czujnik baku).
mily Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 No niestety mi tak pokazuje, jak się rezerwa zapala do to pełna wlewam 60l do wystrzału pistoletu, a zbiornik jest 62l. Opcja jest taka, że jak mam na ful to przez 200 km wskazówka nawet nie drgnie pokazuje cały czas Full. A na rezerwie jak napisałem wyzej. Ja u siebie to na 100% mam gdzieś dodatkową rezystancję. I on zawyża o około 5 litrów.
pre_pl Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 o kalibracji czujnika na forum już było
Rekomendowane odpowiedzi