Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładanie "gratów" z tunelu 1 din do 2din.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, greg2505 napisał:

Tu masz kompletny 

ALLEGRO.PL

Kup teraz AUDI A4 B7 WZMACNIACZ ANTENY MODUŁ 8E9035225AF z...

Super, ten na pewno od avant? Z czystej ciekawości po czym poznać sedan/avant ? 

Jak chodzi o te dwie kostki z ucietymi kablami trzeba tam coś doładować czy na gotowo kable od mojej anteny tam wpiąć i będzie hulać? Przepraszam, że mecze temat po prostu zielony jestem A chciałbym wszystko ogarnąć na raz, jak już się za to zabiorę i czesci zamowie.

Opublikowano
7 minut temu, Worie napisał:

Super, ten na pewno od avant? Z czystej ciekawości po czym poznać sedan/avant ? 

Jak chodzi o te dwie kostki z ucietymi kablami trzeba tam coś doładować czy na gotowo kable od mojej anteny tam wpiąć i będzie hulać? Przepraszam, że mecze temat po prostu zielony jestem A chciałbym wszystko ogarnąć na raz, jak już się za to zabiorę i czesci zamowie.

Swoje kable przełożysz do tych kostek,tu masz wzmak od sedana dla porównania

ALLEGRO.PL

Kup teraz WZMACNIACZ ANTENOWY S4 A4 B7 B6 SEDAN 8E5035225AF z Wschowa na...

Opublikowano
  • Autor

Przyszedł mi kabel antenowy i pytanie są tam dwa "sloty" jeden z anteny drugi pusty (W radiu są dwa wejścia), do czego ten pusty jest i czy powinienem jakoś podpiąć do niego wtyczkę ze  zdjęcia? Z moich kabli tylko ona by mi tam odpowiadała chyb, że później zostaje luźna?

20210219_164950.jpg

Niestety, ale przed weekendem nie zdąży mi dojść wzmacniacz antenowy i kostka :/

Edytowane przez Worie

Opublikowano

Ta żółta kostka jest od anteny Diversity. Oczywiście ona też musi być podłączona pod radio. Ja poszedłem trochę inną drogą i kupiłem dwa nowe kable antenowe z już zaciśniętymi końcówkami, do tego przejściówki z tej białej kostki na fakre pojedynczą i ładnie wszystko mam spięte bez żadnych dziwnych przejściówek z wtyku antenowego itp.

Problemem są te białe kostki z tych przejściówek bo nie koniecznie da się do nich przełożyć oryginalną część z żółtej wtyczki.

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieję, że uda mi się to przełożyć jak już taki kabel zamowilem. :decayed:

Teraz tylko czekać na reszte czwscu i brać się do roboty :)

Opublikowano
  • Autor

Udało się uruchomić radio, o co chodziło z przepinaniem pinu b5 do c7 czy jak tam to szło, za co to odpowiada?

Wtope  popełniłem podczas zakupu, w sumie za 50 kupiłem radio z kodem, ale nie jest to concert A symptomy napalilem sie bo dobra cena byla w aukcji inaczej a nie skupilem sie na zdjeciach, może zmienię w najbliższym czasie, na razie anteny nie zmieniłem bo radio odobiera jak trzeba. 

Pewnie będę na concerta polował bo podobno lepiej gra.

Sub  działa, głośniki z tylu trochę ciszej grają.

Edytowane przez Worie

Opublikowano
4 godziny temu, Worie napisał:

Wtope  popełniłem podczas zakupu, w sumie za 50 kupiłem radio z kodem, ale nie jest to concert A symptomy napalilem sie bo dobra cena byla w aukcji inaczej a nie skupilem sie na zdjeciach, może zmienię w najbliższym czasie, na razie anteny nie zmieniłem bo radio odobiera jak trzeba. 

Akurat symphony to jest concert z zintegrowaną zmieniarką cd,więc concerta juz nie szukaj 

Opublikowano
  • Autor

Jest mi ktoś w stanie napisać który kabel gdzie podpiąć? Stare kostki mogę zostawić czy dac ze wzmaka af?

Najlepiej jakby mi ktoś był w stanie dokładnie opisać albo połączyć na zdjęciu linią:)

Któryś kabel musi luźny zostać? 

20210225_100335.jpg

20210225_101835.jpg

Edytowane przez Worie

Opublikowano
5 godzin temu, Worie napisał:

Najlepiej jakby mi ktoś był w stanie dokładnie opisać albo połączyć na zdjęciu linią:)

Któryś kabel musi luźny zostać? 

Fm3 nie podpinasz,musisz jeszcze tą podwójną kostkę podmienić z tego wzmaka anteny AF. Ta kostka stara podwójna jest inna.

Aczkolwiek lepiej by było podmienić kostkę fm3 i zapodać tą antene do kostki z fm2 i ją wczepić. Wówczas będzie jak w oryginale z fabryki

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor

Niby tak ale jak próbowałem włożyć fm3 do kostki fm2 to nie pasuje bo fm3 końcówkę ma okrągłą A fm2 z jednej strony jest spłaszczona wiec do kostki nie mogłem kabla zmieścić. 

Opublikowano
Godzinę temu, Worie napisał:

Niby tak ale jak próbowałem włożyć fm3 do kostki fm2 to nie pasuje bo fm3 końcówkę ma okrągłą A fm2 z jednej strony jest spłaszczona wiec do kostki nie mogłem kabla zmieścić. 

To normalnie podłącz same fm2 i pomiń fm3.

W autach gdzie było radio z dwoma tunerami( concert 2plus i pochodne) lewa boczna szyba to fm1 a prawa to fm2,w autach z systemem diversity fm1 to lewa szybka,fm2 to tylna ,fm3 to prawa.