Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Nie mogę wyjąć radia - zablokowana kieszeń radia, wyjmaki nie działają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Jak w tytule. nie mogę wyciągnąć Concerta II z mojej B6. Cos się zatrzasnęło, lub ułamało, nie mam pojęcia.

Wyciągnąłem już szufladki z góry, klimatronik z dołu. Z lewej strony radia trzyma mi zatrzask. Wyjmaki wpadają luźno, nie ma żadnej reakcji. Wkładałem coś grubszego, ala pilniczek, też nie pomogło.

Miał ktoś podobny problem? Wczoraj siedziałem nad tym 4 godzini i straciłem ciepliwość...

help :wallbash:

Opublikowano

może jakąś śrubkę przegapiłeś i ciągle trzyma?

Opublikowano

Ja mam to samo z Symphony. Po włożeniu wyjmaków odchodzi z prawej, a lewej ani drgnie. Jak się bardziej ociepli, to wyciągam schowek pasażera i wypycham.

Opublikowano
  • Autor

Ja mam to samo z Symphony. Po włożeniu wyjmaków odchodzi z prawej, a lewej ani drgnie. Jak się bardziej ociepli, to wyciągam schowek pasażera i wypycham.

Skoro Ci trzyma lewa strona, to co da Ci schowek? Ja wyciągnąłem wszystkie elementy w okolicy radia, tj. szufladki z góry, klimatronik z dołu i jedyne,co mi to dało,to to,że moge wsunąć reke i z tyłu radia je pchnąć,a nie ciągnąć za gałki, ale nadal cos cholernie trzyma. Rozważam zdjęcie całego tunelu,ale nie wiem,czy mi sie uda, jeśli radio jest w kieszeni...

Opublikowano

wyjmij schowek i spróbuj wsadzić wyjmaki i od tyłu wypchnąć radio i przy okazji sprawdź czy nie jest przykręcone radio na jakąś śrubę

Opublikowano

Skoro Ci trzyma lewa strona, to co da Ci schowek? Ja wyciągnąłem wszystkie elementy w okolicy radia, tj. szufladki z góry, klimatronik z dołu i jedyne,co mi to dało,to to,że moge wsunąć reke i z tyłu radia je pchnąć,a nie ciągnąć za gałki, ale nadal cos cholernie trzyma. Rozważam zdjęcie całego tunelu,ale nie wiem,czy mi sie uda, jeśli radio jest w kieszeni...

Jesli chodzi o tunel to nie pamietam czy w okolicach radia sa jakies mocowania. iedlugo wymieniam tunel, to zrobie pare fotek. A wyjecie schowka spowoduje, ze bede mogl przylozyc wieksza silę, bo samymi wyjmakami, to jak napisalem, wychodzi tylko z jednej strony.

wyjmij schowek i spróbuj wsadzić wyjmaki i od tyłu wypchnąć radio

dokladnie tak trzeba to zrobic

Opublikowano
  • Autor

ja wyjąłem klimatronik, wiec mam swobodny dostęp do tylnej czesci radia. spokojnie moge złapać je od tyłu i szrpnąć/pchnąć mocniej, niestety to nic nie pomaga. cos trzyma cholernie mocno. nie wiem,co tam mogło się zaciąć. a jak pisałem wyżej wyjmaki wpadają luźno, niczego nie odblokowują, wsadziłem coś grubszego typu pilniczek i też nic.

Pare tygodni temu wyciągnąłem radio i wyszło bez problemu, a teraz ni cholery nei chce wyjść

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam ja też się męczę z symphony nie mogę wyjąc wkładam 4ry kluczyki i tez nic rozebrałem własnie schowek pasarzera i pod kierownicą wszystko nie wiem już co wymyśleć :wallbash:

Opublikowano

pod radiem są 2 śruby mocujące tunel środkowy do ramki gdzie jest radio i klimatronik.

Musisz cały tunel zdemontować (tak mi się wydaje,że to najłatwiejsza i najbezpieczniejsza droga) to jakieś 15min roboty z kluczem nasadowym 8 i 13 i krzyżak, albo torx. (nie pamietam które dokładnie).

demontujesz ramke pod lewarkiem - 2 śruby

klimatronik wyciagasz, potem

popielniczkę i tam są 2 kolejne śruby, ale odkręcać ich chyba nie trzeba (jeszcze).

po 1 srubie przy miejscu na nogi lewa + prawa strona

2 śruby duze, pod tylna popielniczka.

+ odkręcić plastik usztywniający tunel pod ręcznym i odłączyć kabelek od zapalniczki.

i tu będzie trudniej, bo tunel powinien już zejść, ale trzymają go 2 ostatnie śruby pod radiem.

ale powinno dać się odgiąć plastik na dole (obok tych śrubek przy miejscu na nogi) i dojść krzyżakiem do 2 mocujących ramkę/panel do radia.

I powinno jakość wyjść

piszę to wszystko z pamięci więc może nie zbyt precyzyjnie. Ale ta operacja nie jest zbytnio trudna. A złożenie tego ponownie jak fabryka da się zrobić bez problemu.