Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7/1.8T/CzornySedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, MgrRazer napisał:

... i kompletuje graty pod multi B) 

C4EB45F8-ED68-435A-80A5-DF2C539DC803.jpeg

Mnie też to czeka, jaki nr ma ta wiązka? 

Opublikowano
22 minuty temu, R4xx napisał:

Mnie też to czeka, jaki nr ma ta wiązka? 

Jeżeli dobrze kupił to powinna mieć 4F0 971 589 A 

Edytowane przez Tkoczu_

Opublikowano
  • Autor

Tak jak kolega pisze, 4F0 971 589 A 

Edytowane przez MgrRazer

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Tkoczu_ napisał:

Jaka kiera wleci ? :naughty:

Taka jaka była ale z multi i od A5, z tymi srebrnymi ramkami. Myślałem o kierze z B8, ale cena powala, a są ważniejsze sprawy na głowie, m.in sprzęgło z dwu masa :facepalm:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo ładna sztuka.

Żeby zamontować te końcówki to stare trzeba było uciąć, czy są odkręcane? Jaka średnica od strony tłumików?

Edytowane przez LukisM

Opublikowano
  • Autor

A dziękuję :wink: stare są ucięte. Nowe są zamontowane na obejmy skręcane nakrętkami. 60mm

Opublikowano
  • Autor

Nie mogłem już wytrzymać i dzisiaj musiało wpaść lato :banan: felga mało zjawiskowa ale mi wystarczy :wink: teraz obniżyć tylko przód bo stoi jak kozica :thumbdown:

D118049A-A3A9-4C22-BB60-1DFC566CD019.jpeg18692562-365C-4E29-AE62-ECD79FC5D064.jpeg6790995D-1A8E-420C-8E6A-9987A8A4500B.jpeg97CD72A2-56A0-4047-B54E-E2B5991F1A46.jpeg

F089F1D9-C2F3-4148-84BB-10C4AFA85FFE.jpeg

Opublikowano

Ładna sztuka, felga ładnie komponuje się z resztą. 

Opublikowano

Ładne B7:thumbup: B6 też było ok, ale c6 z tym motorkiem:drool3:

Mogłeś jakąś S4 z manualem poszukać, wtedy frajda bylaby większa:wink4: choć nie mówię, że z 1.8T nie ma:decayed:

Opublikowano
  • Autor

C6 z tym motorkiem była całkiem spoko jednak buda ciężka...i jako daily trochę słabo. Po przesiadce do 1.8 Turbo nie czuje jakiejś mega różnicy. Z resztą gdy kupowałem B7, jechaliśmy po nią właśnie C6 z 4.2. W drodze powrotnej nie było tak źle żeby te 4.2 dogonić. Autostrada to wiadomo :lol: B7 zdmuchnięte :lol: 

Co do nowości i modów. Założyłem wczoraj grill RS, oraz auto zmieniło mechanika. Teraz jest pod opieką CzornyCustoms, którzy będą poprawiać moje oczko w głowie po partaczu :banan:

Opublikowano

Jaki zakres prac u CzornyCustoms? Masz już z nimi jakieś doświadczenie?

Opublikowano
  • Autor

Poprawiali mi rozrząd po przednim mechaniku, i ogólnie w porządku. Na razie ciężko mi cokolwiek na ich temat powiedzieć. Aktualnie mam problem z ogromnymi trzaskami w prawym kole. Gdy uderzam w koło ręka lub noga słyszę trzask blachy. Zdjąłem koło i gdy uderzam w zacisk również słyszę metaliczny „brzdęk”. Gdy jadę po delikatnych dziurach odgłos jest taki jakby jakaś osłona uderzała o blachę. Mam wrażenie że mi się zaraz samochód rozleci :facepalm: 

Opublikowano
W dniu 3.03.2021 o 22:25, MgrRazer napisał:

Poprawiali mi rozrząd po przednim mechaniku, i ogólnie w porządku. Na razie ciężko mi cokolwiek na ich temat powiedzieć. Aktualnie mam problem z ogromnymi trzaskami w prawym kole. Gdy uderzam w koło ręka lub noga słyszę trzask blachy. Zdjąłem koło i gdy uderzam w zacisk również słyszę metaliczny „brzdęk”. Gdy jadę po delikatnych dziurach odgłos jest taki jakby jakaś osłona uderzała o blachę. Mam wrażenie że mi się zaraz samochód rozleci :facepalm: 

osłona tarczy albo gdzieś jest luz na zawieszeniu

Opublikowano

Sprawdź czy śruby nie poluzowały się od jarzma, zacisku. Miałem też tak że zdjąłem zacisk, złożyłem od nowa i cisza. 

Opublikowano
  • Autor

Hałas wydobywa się z jarzma. Klocek jest luźny a hałas jakby ktoś blacha walił...W poniedziałek mechanik to ogarnie :wink: nie ma jednak czasu na głupoty i lecimy dalej z modami. Miała być kiera od b8, ale niestety na razie musi mi to wystarczyć :rolleyes:

FB054850-D9B5-4DAB-8BE8-7A0C66E79374.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Wolna sobotę trzeba było wykorzystać :banan:w końcu doczekałem się tego czego mi najbardziej brakowało z przesiadki z c6 do b7...multifunkcji :grin: 92073D22-933A-4219-9A61-BF962D6A89AC.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Wleciał także grill RS :wink:

AA5FEA25-8B03-48DB-81F4-39F877D9E7B7.jpeg81897208-62E1-4AB3-9CCA-54465BE69EDD.jpeg

Opublikowano

Jeszcze kratki w plastry i miód malina :wub:

Opublikowano

:ok2:

Opublikowano
  • Autor

Z tymi kartkami miodu w halogenach mam mieszane odczucia...