Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A8 D3 4.2 TDI S8 LOOOK in progress By Mordeliuss ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj znalazłem trochę luźnego czasu i udało mi się nagrać filmik jak to się zbiera. 
Jak na 2 tonową limuzyne to jestem zadowolony, choć pewnie to nie koniec :facepalm:

Niestety jazda była na sporcie który trochę zmniejsza radość ale mam tylko dwie ręce więc tiptronic odpadał :grin:

Tak wiem: „ogarnij czujnik” i „ogarnij poziomowanie” :decayed:. Czujnik zamówiony a z poziomowaniem walcze w przyszłym tygodniu. 

Do tego podrzucam filmik jaka jest różnica na wolnych przy otwartym i zamkniętym wydechu:wub:

I mała zapowiedź tego co będzie grane w najbliższym tygodniu :whistling:

EDIT: Poprawiłem wyświetlanie filmów i wrzuciłem je na YT.

95929775-40D2-4E91-A98D-BD26ABA60850.jpeg

7D18C14A-9C3E-486D-974B-10BB441C538C.jpeg

E747C6F6-67E1-42DB-8228-7D451BBF7C13.jpeg

Edytowane przez Mordeliuss

Opublikowano
  • Autor

Wracam z update :wink:

Jako, że mapka nadała dużo więcej dynamizmu tej limuzynie to trzeba było pomyśleć o tym że nie tylko fajnie jest się rozpedzić ale i zatrzymać :polew:

Ori 360/310 zuepłnie nie radziły sobie z hamiwaniem zwlaszcza dynamicznym, a hamowanie z wiekszej predkości urywao rece przez krzywe tarcze. 
No i tak z małym zastanowieniem chciałem coś z tym zrobić bo i tak miałem robić tarcze i klocki :facepalm: :lol: to poszedłem krok dalej :whistling:

Wjechały więc nowe heble: 

Przód: Akebono 6 tłoczków + Tarcze rotinger 390mm + klocki TRW + nowe przewody. 

Tył: ori audi 330mm + ori tarcse RS4 B8 + klocki TRW + nowe przewody. 

Kolorek to inspiracja perłowej czerwieni z palety RS6 C7 :wub:

Tak wiem na zdjeciu tarcza jest odwrotnie, to tylko przymiarka była :facepalm:

ps. Nowe graty dojechały wiec działam dalej a efekty niebawem :whistling:

A784AECB-837F-48A2-872A-B31A1A46F854.jpeg

57239E7A-4654-4E31-8BD4-6AB55EAD07F9.jpeg

2B05376C-92D7-4DAF-861A-E06B4A5501D1.jpeg

Opublikowano

hamowanie hamowaniem...

Ale względy wizualne kozak...:slina::slina:

Opublikowano

Teraz masz zacne zwalniacze żelaza. :thumbup1:

Czipsik  też w pożo. B)

Opublikowano

O kur.. :buhaha:

No Dawid, teraz to pojechałeś:thankyou2:

Opublikowano

Łooo ****** Panie !!

grubo albo wcale :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Też jestem zadowolony zwłaszcza kolorku :wub:

Na zdjęciach tego tak nie widać ale zacisk jest o wieleee wiekszy niż poprzedni 360mm.

Czekam i biję się z myślami nad oslonami z kierownicami powietrza z Phaetona. Tylko nie wiem czy to cokolwiek zmieni :eusathink:

Ogólnie wjechały kolejne graty czekające na zamontowanie :banan:

Także stay tuned :decayed:

1CF7AE13-166C-4E71-8DAD-D82E6059BB5A.jpeg

Opublikowano

No ładne te spowalniacze :thumbup1: dobry modzik :gicior:

Sorki, ale jak widzę rotingery to mnie mdli :sick3:

Do D2 założyłem ten szajs na przód + tył (montaż na nowych piastach). Samochód stał się bezużyteczny, tak france biły i klocki (też TRW) na nich piszczały. Bez kitu wstyd było na tym jeździć bo na każdych światłach przy zwalnianiu był taki pisk jakby pociąg jechał i się wszyscy gapili :decayed:Odesłane na reklamacje gdzie pomierzyli je i są niby w normie :grin:Założyłem gładkie ATE i temat się sam rozwiązał, przód przestał bić i piszczeć. Jeszcze z tyłu zostały i czasami zapiszczy także też się z nimi pożegnam.

Bardzo ciekawy jestem czy ty będziesz zadowolony :eusathink:daj znać później

Osobiście Ci tego życzę bo wiem ile mnie to nerwów kosztowało i latania po warsztatach. U mnie kasa poszło w błoto bo musiałem kupić inne.

Pozdrawiam

Edytowane przez qruku

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, qruku napisał:

No ładne te spowalniacze :thumbup1: dobry modzik :gicior:

Sorki, ale jak widzę rotingery to mnie mdli :sick3:

Do D2 założyłem ten szajs na przód + tył (montaż na nowych piastach). Samochód stał się bezużyteczny, tak france biły i klocki (też TRW) na nich piszczały. Bez kitu wstyd było na tym jeździć bo na każdych światłach przy zwalnianiu był taki pisk jakby pociąg jechał i się wszyscy gapili :decayed:Odesłane na reklamacje gdzie pomierzyli je i są niby w normie :grin:Założyłem gładkie ATE i temat się sam rozwiązał, przód przestał bić i piszczeć. Jeszcze z tyłu zostały i czasami zapiszczy także też się z nimi pożegnam.

Bardzo ciekawy jestem czy ty będziesz zadowolony :eusathink:daj znać później

Osobiście Ci tego życzę bo wiem ile mnie to nerwów kosztowało i latania po warsztatach. U mnie kasa poszło w błoto bo musiałem kupić inne.

Pozdrawiam

Na chwilę obecną trochę dotarłem te tarcze i nie zauważyłem piszczenia czy bicia a hamowałem na prawdę z dużych prędkości :facepalm: :decayed: Jednak tu robotę też zrobiła trochę cena bo nowe Zimmermany które miałem w B8 to koszt ponad 1,5k za sztuke :lol:

Aktualnie jestem megaaaa zadowolony z tych hebli i trzeba przyznać że to spory przeskok nad ori 360mm.

Opublikowano

Czyli jest przyśpieszenie i jest Stop:evil:

Opublikowano
  • Autor
32 minuty temu, Adam87 napisał:

Czyli jest przyśpieszenie i jest Stop:evil:

Przyspieszeniem bym tego nie nazwał ale jak na 2 toniwą limuzyne to można zgasić łebków na światłach :lol:

Zastanawia mnie opcja wysłania obu turbin do Peruna i zrobienie hybryd ale wiem ze to wiaze sie z wyjeciem motoru i to mnie bardzo mocno zniecheca. W ogole w A8 „wymiana zarowki” to prawie wyjecie motoru :facepalm:

Hebel jest konkretny :decayed: jak bede miał chwile czasu to pokaże jak to zwalnia :kox:

Opublikowano

Trzeba się zastanowić na ile starczy paliwa a dopiero wtedy ruszać turbiny .

Opublikowano
2 godziny temu, Mordeliuss napisał:

Przyspieszeniem bym tego nie nazwał ale jak na 2 toniwą limuzyne to można zgasić łebków na światłach :lol:

zależy czym będą te łebki jechać :grin: trafisz na łebka w a3 i ... :whistling::polew: będzie wstyd

Edytowane przez marcin_o23

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, peter22 napisał:

Trzeba się zastanowić na ile starczy paliwa a dopiero wtedy ruszać turbiny .

Z tego co wiem to widziałem 2 projekty z turbinami od peruna + remmap i wyszlo w granicach 440-450. 

1 godzinę temu, marcin_o23 napisał:

zależy czym będą te łebki jechać :grin: trafisz na łebka w a3 i ... :whistling::polew: będzie wstyd

To takie sporo szybkie to a3 musi byc :decayed: no ale wiadomo trzeba mierzyc siły na zamiary :grin:

Opublikowano
  • Autor

W chwili wolnego udało się wreszcie podłaczyć suba ktory grał w A4. :banan: niestety A8 cierpi na totalny kiepski płaski bass i trzeba było to naprawić. Jakie było moje zdziwienie gdy w A8 ledwo słychać ten głośnik a w A4 wyrywał klapę co jednak jakość wygłuszenia i klasa premium to klasa premium :wub:

Bass jest fajny i przyjemny, nie bije po głowie ale przyjemnie uzupełnia masaże w fotelach :decayed:

Piec o głośnik z firmy Ural, skrzynia robiona pod glosnik około 800 RMS.

Pilot schowany w schowku przy kierownicy skąd moge regulować bass. Udało się piec podlaczyć po zaplonie :wink:

Skrzynia idzie w szary badz czarny materiał tylko musze znaleźć 2-3 godzinki :)

Kolejnymi etapami podejrzewam wlecą Focale w przednie drzwi i kolejny wzmak. Sluchałem Bose, Olufsena i zwykłego zestawu jaki mam. Rożnica jest ale nie taka zebym chciał pruć całe auto i wykładać kilka tys. Za polowe tego zrobie sobie muzyczne niebo ;)

CCE88D68-538C-4CBC-A5BD-F086B39B5475.jpeg

Opublikowano

Może czas przystopować z modami ?:grin:

Ostre tempo i mody na + :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 12.03.2021 o 16:41, Tkoczu_ napisał:

Może czas przystopować z modami ?:grin:

Ostre tempo i mody na + :thumbup1:

Nie ma stopu bo duzo do zrobienia jeszcze :wink:

W czwartek wlatuja kolejne małe puzzle :decayed:

Szukam dla siebie daily cara juz :polew:

Opublikowano

Jakieś B6 np:glupek2:

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Adam87 napisał:

Jakieś B6 np:glupek2:

Generalnie plan jest ma 80 B4 2.8 quattro :decayed:

Ale tam juz nic nie modze :polew:

Opublikowano
37 minut temu, Mordeliuss napisał:

Generalnie plan jest ma 80 B4 2.8 quattro :decayed:

Ale tam juz nic nie modze

Nie wyobrażam sobie aby kupić takie auto i go nie zmodzić a przynajmniej nie doprowadzić do stanu fabrycznego i postawić pod kocem :polew: