Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odpaleniem na dużych minusach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam u siebie problem. Komplet sprzęgła założony 240mm od 2.0TFSI z rozrusznikiem. Nie mogę odpalić auta jak postoi przez noc a na zewnątrz są spore minusy (dziś w nocy było około -18) rozrusznik cyknie raz jakby nie dawał rady przekręcić, wymieniłem rozrusznik ale dalej jest to samo, sprzedawca zwrócił uwagę że to może być wina płynu i lepiej go wymienić. Czy mógł mieć racje że jakiś nie bardzo płyn i może zamarznąć ? Po parunastu próbach odpalenia auto odpali przy minusach -4 -5 -6 bez problemu odpala.

Opublikowano

Cześć :P

Akumulatora jesteś pewny?

Opublikowano

Na poprzednim rozruszniku (który myślałem że jest uwalony a działo się to samo), podpinałem drugi aku na kablach i auto to samo, cyknie i tyle jakby miało za duży opór na wale, ale skąd i dlaczego za którymś razem odpali to nie mam pojęcia :)

Opublikowano

Sprawdź dobrze kable i wszystkie miejsca styków

Opublikowano

Klemy, połączenia przy rozruszniku sprawdziłem, przeczyściłem przy wymianie rozrusznika.

Opublikowano

Pokręć wałem z wybitym biegiem. Zobacz jakiej siły musisz użyć przy "zamrożonym" silniku i przy rozgrzanym.

Nie masz masła pod korkiem oleju? :decayed:

Opublikowano

Pod korkiem masła nie ma, płynu nie ubywa, przy weekendzie dopiero zobaczę jak idzie kręcenie wałem