ZyCu Opublikowano 11 Lutego 2021 Opublikowano 11 Lutego 2021 Witam Panie i Panowie! Wielki problem z elektryką w moim b6 ASN. Dokładniej: W samochodzie nie działa : zamek centralny, szyby przód/tył , kierunki, tempomat, oświetlenie w kabinie działa jak chce, podświetlenie zegarów padło, wycieraczki, sterowanie fisem z manetki, cały czas chodzi wentylator silnika. Działa radio bez zarzutu i klimatyzacja. Samochód bez problemu odpala i jeździ. Cyka przekaźnik nr. 370 znajdujący się pod kierownicą, gdy ten cyka miga podświetlenie świateł awaryjnych i pokrętło od włączania świateł. Gdy przekaźnik przestaje cykać mogę włączyć światła awaryjne jak i mijania, w chwili cykania przekaźnika jest to niemożliwe. Nawet gdy uda mi sie włączyć światła mijania to niema kontrolki na desce, że są one włączone. Sprawdziłem w aucie wszystkie bezpieczniki - są okej. Moduł komfortu z zewnątrz wygląda na suchy. podmieniłem przekaźnik 370 na inny - to samo.. W jaką stronę uderzać teraz? Brak mi już pomysłow..
Lukasz_mk2 Opublikowano 11 Lutego 2021 Opublikowano 11 Lutego 2021 To mi bardziej pasuje na mce a nie Mk.
ZyCu Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Opublikowano 12 Lutego 2021 Mce? Mówisz o tym module pod kierownicą? Pod komputer jeszcze nie podlączałem, może dziś będzie okazja. Dodam również, że światełko podświetlania awaryjnych i pokrętła świateł nie gaśnie. Tak samo jak klimatronik, z tym że klima zgaśnie po jakimś tam czasie a światełka wcale.
Lukasz_mk2 Opublikowano 12 Lutego 2021 Opublikowano 12 Lutego 2021 Tak, pisałem o MCE czyli module pod kierownicą. Za modułem znajdziesz grube czerwone kable przykręcone śrubkami być może tam coś się poluzowało
ZyCu Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Opublikowano 12 Lutego 2021 A jeśli wyjmę bezpiecznik odpowiedzialny za ten moduł zobaczę jakaś różnice? Centralny zamek i szyby nie sa sterowane tym mce tylko MK, prawda? Jeśli wina leży po stronie mce po wyjęciu bezpiecznika od niego reszta rzeczy powinna wrócić do normy, dobrze myślę?
Lukasz_mk2 Opublikowano 12 Lutego 2021 Opublikowano 12 Lutego 2021 z tego co wiem to MCE nie ma swojego bezpiecznika - jak byś odłączył MCE to przestanie chyba działać wszystko, ale poczekaj, aż wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie
Rekomendowane odpowiedzi