Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działa aktywny radar ACC w Audi A6 C6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam problem z ACC  zamontowałem i nie działa jest jeden błąd .Wszystko jest po kodowane ,Auto to audi a6 c6 ale zasada działania podobna  nie da rady uruchomić .Ktoś cos podpowie .

20201125_183617.jpg

20201125_183141.jpg

Opublikowano

Albo zle kodowanie w obrebie silnik ,skrzynia ,radar ,albo ktores softy sa niekompatybilne.

Opublikowano
  • Autor

kodowanie jest ok bo nie ma błędowi innych , dla mnie tak kminie ze ten sterownik skrzyni nie daje rady , sprawdzałem dwa auta podobne z wyposażenia do mojego miały inny sterownik i inne skrzynie , tylko ze w blokach komunikacja jest  

Opublikowano

Jaki jest drugi błąd?

Opublikowano
  • Autor

ten drugi był aktywne cp ale już go nie ma  podmieniałem juz radary ale cały czas ten sam problem  

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam 

Mam pytanko jak sobie poradziłeś w tym acc a głównie tym błędem skrzyni 

wiesz pytam bo mam to samo i nie wiem o co chodzi 

Bardzo byłbym wdzięczny jakby mi pomógł bo mam identycznie 

Mój numer 797603310 odezwij się 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 24.02.2021 o 07:14, Muskel1 napisał(a):

Jaki jest drugi błąd?

Część możesz zerknąć dlaczego te 2 radar w Q5 FY nie chce przyjmować kodowania skan z vcp bo nie wiem od czego zacząć 

aaaautoscan_20240429_2145.txt

Opublikowano

Co znaczy nie chce przyjąć kodowania? Jaki wyświetla komunikat?

Czym kodowałeś?

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Co znaczy nie chce przyjąć kodowania? Jaki wyświetla komunikat?

Czym kodowałeś?

Nie chce przyjąć kodowania jak by coś blokowało  robiłem online i nic bład  ochronę komponentu ściągnął zmiana softu też idzie nie wiem w czym jest problem 

Opublikowano

Wyświetla się jakiś komunikat?

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Wyświetla się jakiś komunikat?

Adressword : 8B (Układ regulacji odstępu od poprzednika 2} - J850 LRR4 Numer VAG : SW: 80A907541B HW: 8W0907541 Wersja SW : 0340 # Kodowanie : ASAM: UDS, EV_ACC2BOSCHAU49X 003022 DATASET: ----------- >>> Znalezione bledy 000102 (C110B54) Czujnik układu automatycznej regulacji odstępu od poprzednika Brak Nastaw podstawowych (FAULT_ALIGNMENT_NEVER_DONE) 000100 (B201200) Niewiarygodny zestaw danych (FAULT_DIA_DATASET_IMPLAUSIBLE) 000101 (B200500) Zestaw danych nieważny (FAULT_DIA_DATASET_INVALID) 00035C (U112200) Magistrala danych, niewiarygodna informacja (FAULT_QBIT_REIFENUMFANG)

Opublikowano

Pytałem jaki błąd/komunikat pokazuje program diagnostyczny w czasie próby zakodowania i nie przyjęcia kodowania?

Opublikowano
4 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Pytałem jaki błąd/komunikat pokazuje program diagnostyczny w czasie próby zakodowania i nie przyjęcia kodowania?

O ile się mylę niewiarygodny zestaw danych ale potwierdzę ci w sobotę bo na miejscu mnie niema i podłączę i napisze 

Opublikowano
W dniu 1.05.2024 o 17:02, Muskel1 napisał(a):

w sprawie radaru taki komunikat jak na zdjęciu 1 poszedł przez system geko a tak jaka na  zdjęciu

ac.jpg

Opublikowano

Radar nie pasuje do tego modelu.

Opublikowano
4 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Kupowany był po numerze jaki dostałem z serwisu 80A907541D doczytałem cytuje.     
Usługa rozwiązań produkcyjnych:
Jeśli podczas aktualizacji oprogramowania modułu sterującego SVM pojawi się komunikat o błędzie ERP0215E, może on wynikać z zainstalowania najnowszego oprogramowania bez ukończenia poprzednich aktualizacji oprogramowania. Sprawdź, czy dla modułu sterującego dostępna jest więcej niż jedna aktualizacja oprogramowania SVM. Najstarsza aktualizacja oprogramowania musi zostać wykonana w pierwszej kolejności. Jeśli najpierw zostanie zainstalowane najnowsze oprogramowanie, a następnie spróbuje się zastosować starsze oprogramowanie, zostanie ustawiony ERP0215E.    Tylko jak to zrobić faktycznie to są nowe radary dziwne że jeden przeszedł

Opublikowano

Nie wiem jak Powinien w sumie po VINie zainstalować co potrzeba..

Edytowane przez Muskel1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 4.05.2024 o 15:41, Muskel1 napisał(a):

cześć radar zakodowany faktycznie po vin. były 3 rodzaje ja miałem 80A907541B i 80A907541D a powinien być 80A907541  te dwa pierwsze podawał mi w serwisie gościu ,ale zakodowany jest  80A907541D po małej przeróbce