Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż wideorejestratorów Audi UTR w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No ok, a nagrywa Ci z tylnej kamery ? Jak zapisuje na karcie ? Z przedniej jeden plik, z tylnej drugi ? Czy jak ? Bo jak chcę ściągnąć nagranie na telefon, to na liście są tylko nagrania z przedniej. W ustawieniach nie ma opcji wyboru kamer.

Opublikowano
1 godzinę temu, jaro_alfa napisał:

No ok, a nagrywa Ci z tylnej kamery ? Jak zapisuje na karcie ? Z przedniej jeden plik, z tylnej drugi ? Czy jak ? Bo jak chcę ściągnąć nagranie na telefon, to na liście są tylko nagrania z przedniej. W ustawieniach nie ma opcji wyboru kamer.

mam tylko z przodu, gdy kupowałem nie było opcji tylnej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podzieli się ktoś jeszcze tą instrukcję jak wpiąć się w bezpieczniki tymi kablami?

20210628_144004.jpg

Opublikowano

Nie masz instrukcji montażu dołączonej do kamery? Powinna być w pudełku.

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Nie masz instrukcji montażu dołączonej do kamery? Powinna być w pudełku.

Jest tylko instrukcja obsługi z taką wzmianką (w pudełku w innych językach)spacer.png

Edytowane przez Mimak

Opublikowano

Na zdjęciu nie widać całości wiązki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Na zdjęciu nie widać całości wiązki.

o ten zapis mi chodziło:

spacer.png

Opublikowano

??

Pokaż jakie masz wszystkie wiązki do podłączenia i to w całości.

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

??

Pokaż jakie masz wszystkie wiązki do podłączenia i to w całości.

F89FD34D-503B-4E5D-BEA9-EDA1F4CBEBFB.thumb.jpeg.4c70c8634592c79c08640eb2020840e4.jpeg

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Dzięki !!

Opublikowano

Znalazłem dzisiaj z rana w końcu czas na rozkminienie instrukcji, tak to połączenie ma wyglądać ? Analogicznie z zielonym?

spacer.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Znalazłem firmę która montuje wideorejestrator w Szczecinie  wszystko działa przód tył nagrywa wszystko ok

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć,

mam pytanie . Mam UTR 2.0. Chciałem sprawdzić czy działa bo czekam na montaż, podłączyłem kamerę przednią pod ładowarkę USB -C niestety zero reakcji czy ona zadziała tylko po podłączeniu do samochodu pod wiązkę oryginalnego kabla?

z góry dziękuję za pomoc

• 2 lata później...
Opublikowano

Ogrzewając temat chciałbym zapytać dlaczego tylna kamera niby nagrywa, bo dioda w trybie parkingowym się zapala, a nie rejestruje na kartę? Nabyłem pojazd z tymi kamerkami. Zainstalowane przez panów z audi (mam fakturę), niestety nie wiem dlaczego nie mam nagrań z tyłu, mimo, ze apka w ustawieniach ma przód i tył. Ktoś to rozkminiał?

Opublikowano
  • Autor

U mnie to samo. Na dodatek nie obsługuje większych kart SD. Jak chcesz się dostać fo nagrania, to trzeba szybko zgrać, bo nadpisze. I ten denerwujący głos. "Nagrywanie nagrywania". Co to wyłączę, to za jakiś czas się znów aktywuje. Szajs. Żałuję, że to kupiłem i zamontowałem. Lepsza każda chińszczyzna.

Opublikowano

A masz dostęp o ustawień nagrywania z z aplikacji, bo jeśli odpalę tę dedykowaną aplikację UDT, wejdę w ustawienia/tryb, to podświetla się na czerwono, nie wchodzi do ustawień i po chwili apka się wiesza. jest na to jakiś sposób, by dokonać ustawień nagrywania? Dziś odkryłem, że jeśli zrzucę nagrania na telefon i później odtworzę w galerii wideo- telefon/wybór nagrania/graj w apce, to okazuje się, że mogę przepinać nagrania i obserwować w telefonie nagranie z przodu i z tyłu, a jest to nadal jeden plik. Jeszcze nie sprawdzałem na komputerze, ale wcześniejsze (przed wyjęciem i włożeniem przewodu do tylnej kamery) nie widziałem nagrań z tyłu

Opublikowano

Kończąc temat, kamery (przód i tył) zapisują oba strumienie w jednym pliku .avi stosując wielostrumieniowość. Celem jest nierozbieganie się czasów w zarejestrowanym pliku. Standardowe odtwarzacze widzą tylko pierwszy strumień - przód. Jeśli więc tylna kamera nagrywa, co często sygnalizuje np. na postoju miganiem czerwonej diody, to nagrania z niej są widoczne w aplikacji na telefonie w trakcie odtwarzania konkretnego pliku poprzez przełączanie w zakładce - przód/tył. To dowód, że tył rejestruje. Aby odtworzyć nagrania na komputerze potrzebna jest dedykowana aplikacja (choć niekoniecznie) Audi UTR Desktop Viewer, teraz chyba V4. Tam można przeglądać nagrania łącznie przód i tył, lub wybraną kamerę. Aplikacja ta jest bardzo podobna do apki z MIO, ale ciut ułomniejsza. Niemniej jednak można to robić sprawniej. Dla bardziej zaawansowanych są oczywiście inne apki, które nawet rozdzielają te strumienie/ścieżki na przód/tył, ale ostatecznie, mimo średniej jakości nagrań nie jest tak dramatycznie, jak początkowo zakładałem.