Wojtek1997 Opublikowano 28 Lutego 2021 Opublikowano 28 Lutego 2021 (edytowane) Witam. Mam pytanie odnośnie wypalania dpf w moim b8 2.0 caga. Samochód od kupna dymił dość mocno na siwo/szaro podczas procedury wypalania dpf. Sprzedający poinformował mnie że było coś robione przy dpf jeszcze w Belgii i zapłacił za to 500€ ale nie wiedział co konkretnie. Padła decyzja czyszczenie chemiczne więc wysłałem filtr do firmy która się tym zajmuje gość zrobił co trzeba powiedział mi że przepustowość ma teraz prawidłowa i dodał że byl wymieniany bo to nie jest oryginalny filtr (czyli pewnie za to było to 500€ w Belgii) poskladalem spowrotem w nastawach włączyłem mu procedurę "wymiana filtra cząstek stałych" I efekt taki. -odległość między wypaleniami zwiększyła się z około 200 kilometrów do około 500-600 kilometrów -dymienie pozostało Czy miał ktoś podobny problem i może zasugerować na co zwrócić uwagę? Dodam że jeżdżę na odcinkach nie mniejszych niz 25 kilometrów krótsze zdarzają się sporadycznie. Edytowane 28 Lutego 2021 przez Wojtek1997
Rekomendowane odpowiedzi