Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Concert 2 - moduł/adapter czy może zmiana radia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka , jestem tydzień po zakupie mojej B6 :wub: i mam kilka pytań.

A mianowicie założone jest oryginalne radio concert 2 a jako że w B5 miałem radio Sony A410BT , żeby głównie słuchać muzyki przez Bluetooth to mam pytanie czy jest sens bawić się w jakieś adaptery , moduły czy zmieniarki BT czy od razu założyć radio takie jak miałem w B5 . Zależy mi na dobrej jakości dźwięku a aktualnie mam transmiter i nie muszę chyba tłumaczyć jak wygląda sprawa z jakością dźwięku :facepalm: . Serdecznie pozdrawiam :cheesy:

Opublikowano

Myślę że najlepszą opcją jest dołożenie emulatora zmieniarki z BT. Wefa chyba najtaniej wychodzi cenowo np.:

ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro za 175 zł - Zmieniarka Bluetooth Audi Concert Chorus Symphony (9414255480). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Jest jeszcze droższa opcja Yatour. Transmitery rzadko kiedy oferują dobrą jakość dźwięku w porównaniu z emulatorem zmieniarki. Chcąc zmienić oryginalne radio byś musiał dokupić adapter obsługujący tylne głośniki i subwoofer. Dodatkowo trzeba jeszcze dorobić przewód z +12 V po zapłonie. Więc moim zdaniem lepszy jest emulator zmieniarki.

Opublikowano

Emulator

Opublikowano
  • Autor

Ok , dzięki za odp ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mały odkop, ale moim zdaniem jeśli nie przeszkadza Ci brak informacji o radiu na fisie, to załóż jakieś lepsze radio. Osobiście mam radio Pioneer MVH-X360BT i bije na głowę seryjnego Concerta z B7.

Opublikowano
  • Autor

Jestem na etapie wyboru radio vs emulator , na dniach zdecyduje czy bawić się w przekładanie radia czy po prostu wybrać sposób dla leniwych i dołożyć emulator . I mam jeszcze jedno pytanie czy to normalne że w b6 siedząc z tyłu ( a miałem taką okazję ostanio po %% :grin: ) mam wrażenie że praktycznie słychać jak gra przednia scena tzn przednie głośniki a tylnie, nawet te w drzwiach odpowiadają za bass + subwoofer ? :eusathink:

Opublikowano
11 godzin temu, Sabereqq napisał:

Tylna scena uzupełnia przednią scenę, stąd też może grać ciszej. Najlepsze jest to, że tylne głośniki są takie same, jak z przodu, a tylne praktycznie basu nie oddają. Nie mam pojęcia czego to wina. Dzieje się to zarówno na Concercie, jak i Pioneerze. Możliwe, że wzmacniacz jest słabszy od radia, ale zasilałem tylne głośniki radiem i nie widziałem różnicy. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 14.03.2021 o 22:32, Sabereqq napisał:

Jestem na etapie wyboru radio vs emulator , na dniach zdecyduje czy bawić się w przekładanie radia czy po prostu wybrać sposób dla leniwych i dołożyć emulator . I mam jeszcze jedno pytanie czy to normalne że w b6 siedząc z tyłu ( a miałem taką okazję ostanio po %% :grin: ) mam wrażenie że praktycznie słychać jak gra przednia scena tzn przednie głośniki a tylnie, nawet te w drzwiach odpowiadają za bass + subwoofer ? :eusathink:

Przód leci z radia, tył + sub ze wzmacniacza.

Odnośnie radia i zmieniarki to zostaw tego Concert2 bo jest naprawde spoko, wygląda schludnie, info na fis.
Ja przez troche ponad 2 lata korzystałem z transmitera Roidmi 3S i zarzekałem się, iż jakość jest bardzo fajna. Skusił mnie znajomy z używaną Wefą na zbycie za stówkę - nie chce już więcej transmitera :)
Montaż banalny - zapraszam Cię do mojego postu odnośnie B6, ostatni komentarz jest właśnie z instalacji zmieniarki - jakieś 12 godzin temu to robiłem :) 

Dodam jeszcze, że nowy Roidmi 3S obecnie kosztuje około 70-100zł a zmieniarka niewiele więcej a do dyspozycji jest 2x usb, aux, bt oraz wejście mikrofonowe do zestawu głośnomówiącego także sztos.
Zmienianie utworów z przycisków radia i do tego na multifunkcji również to zadziała, przepaść :)

Edytowane przez Ivanek