Luk Wasky Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Panowie problem jest z Audi 3.0 TDI BMK. Chodzi na wolnych obrotach nie równo wywala błąd klap w kolektorze jak na zdjęciu umówiony jestem z mechanikiem na usunięcie i wyprogramowanie , mam nadzieję ze po tym zabiegu zacznie chodzić normalnie. Zastanawia mnie natomiast inna rzecz - w grupach 73 74 75 76 77 są jakies wysokie wartości proszę zęby ktoś sprawdził czy mam sie obawiać o wtryski. prosze o opinię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gozdzik77 Opublikowano 6 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Błąd klap nie powinien powodować nierównej pracy na wolnych obrotach, ale warto tam zajrzeć. Te korekty wtrysków nie są najlepsze pierwszy trochę zapieczony, a reszta może lekko podciekać. Ale żeby mieć 100 procent pewności to wtryski trzeba sprawdzić na maszynie. VCDS nie zawsze powie prawdę o ich stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi