Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprzęgło od AWX do AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jako iż powoli przygotowuje się do podnoszenia mocy w mojej furce , a moje sprzęgło jest lekko na wykończeniu, a wole w pełni oddać tunerowi auto z dobrze przygotowanymi podzespołami , aby sprzęgło nie ślizgało  . To wpadłem na pomysł, żeby od razu wsadzić sprzęgło oraz dwumase  od 1.9tdi AWX . Szukam na internecie całych zestawów i jakoś za dużo ich nie widzę . Czy jest jakaś różnica miedzy valeo , luk oraz sachs.  Czy ktoś jest mi w stanie dobrać dobry zestaw w dobrych cenach ?  Pozdrawiam 

Opublikowano

Sprzęgło dajesz od BFB z tłumikiem drgań i koło zamachowe od AWX. W ekstremalnym przypadku możesz obić tarczę kevlarem. 

Edytowane przez george

Opublikowano
33 minuty temu, Norbercik napisał:

Witam , jako iż powoli przygotowuje się do podnoszenia mocy w mojej furce , a moje sprzęgło jest lekko na wykończeniu, a wole w pełni oddać tunerowi auto z dobrze przygotowanymi podzespołami , aby sprzęgło nie ślizgało  . To wpadłem na pomysł, żeby od razu wsadzić sprzęgło oraz dwumase  od 1.9tdi AWX . Szukam na internecie całych zestawów i jakoś za dużo ich nie widzę . Czy jest jakaś różnica miedzy valeo , luk oraz sachs.  Czy ktoś jest mi w stanie dobrać dobry zestaw w dobrych cenach ?  Pozdrawiam 

uderz do @dzik po sprzeglo. Bierz zestaw LUKa. Na 95% Twoja dwumasa nie wymaga wymiany, takze sama tarcza + docisk + lozysko starczy ;)

Edytowane przez DivaynEays

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, DivaynEays napisał:

uderz do @dzik po sprzeglo. Bierz zestaw LUKa. Na 95% Twoja dwumasa nie wymaga wymiany, takze sama tarcza + docisk + lozysko starczy ;)

No nie wymaga wymiany dokładnie . Ale myślę żeby już na zapas zrobić od razu , żeby później się nie bawić w to . A z tego co widzę zestaw taniej wychodzi niż osobno , wiec raczej warto wymienić wszystko razem . Napisze do @dzik dzięki :D

Opublikowano
Teraz, Norbercik napisał:

No nie wymaga wymiany dokładnie . Ale myślę żeby już na zapas zrobić od razu , żeby później się nie bawić w to . A z tego co widzę zestaw taniej wychodzi niż osobno , wiec raczej warto wymienić wszystko razem . Napisze do @dzik dzięki :D

Zestaw bez dwumasy okolo 600 zl, z dwumasem 1300 :D 

Wez pod uwage rowniez to, ze "nowe" kola zamachowe potrafia byc w gorszym stanie niz fabryczne dwumasy po 20 letnim przelocie :P

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, DivaynEays napisał:

Zestaw bez dwumasy okolo 600 zl, z dwumasem 1300 :D 

Wez pod uwage rowniez to, ze "nowe" kola zamachowe potrafia byc w gorszym stanie niz fabryczne dwumasy po 20 letnim przelocie :P

Niby racja , autko ma przelotu 275tys i jeszcze nic nie wskazuje jeszcze na dwumase . 

Opublikowano
  • Autor

Tylko pytanie czy dwumasa z avj będzie dobrze chodziła z tarczą , dociskiem i łożyskiem od awx ?

Opublikowano
35 minut temu, Norbercik napisał:

Tylko pytanie czy dwumasa z avj będzie dobrze chodziła z tarczą , dociskiem i łożyskiem od awx ?

Oczywiscie. Plug&play, tylko kup zestaw LUK bo Sachsa trzeba szlifowac delikatnie (jak tego nie zrobisz to bedzie trzec przez chwile nim sie tulejka wytrze sama :P)

Opublikowano

Z resztą @dzik wysle to co trzeba :D

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, DivaynEays napisał:

Z resztą @dzik wysle to co trzeba :D

Już napisałem , czekam na odpowiedz 

Opublikowano

Przy FWD nie trzeba sprzęgła dawać z BFB, cały komplet od AWX też będzie ok.