Norbercik Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 Witam , jako iż powoli przygotowuje się do podnoszenia mocy w mojej furce , a moje sprzęgło jest lekko na wykończeniu, a wole w pełni oddać tunerowi auto z dobrze przygotowanymi podzespołami , aby sprzęgło nie ślizgało . To wpadłem na pomysł, żeby od razu wsadzić sprzęgło oraz dwumase od 1.9tdi AWX . Szukam na internecie całych zestawów i jakoś za dużo ich nie widzę . Czy jest jakaś różnica miedzy valeo , luk oraz sachs. Czy ktoś jest mi w stanie dobrać dobry zestaw w dobrych cenach ? Pozdrawiam
george Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 (edytowane) Sprzęgło dajesz od BFB z tłumikiem drgań i koło zamachowe od AWX. W ekstremalnym przypadku możesz obić tarczę kevlarem. Edytowane 21 Marca 2021 przez george
DivaynEays Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 (edytowane) 33 minuty temu, Norbercik napisał: Witam , jako iż powoli przygotowuje się do podnoszenia mocy w mojej furce , a moje sprzęgło jest lekko na wykończeniu, a wole w pełni oddać tunerowi auto z dobrze przygotowanymi podzespołami , aby sprzęgło nie ślizgało . To wpadłem na pomysł, żeby od razu wsadzić sprzęgło oraz dwumase od 1.9tdi AWX . Szukam na internecie całych zestawów i jakoś za dużo ich nie widzę . Czy jest jakaś różnica miedzy valeo , luk oraz sachs. Czy ktoś jest mi w stanie dobrać dobry zestaw w dobrych cenach ? Pozdrawiam uderz do @dzik po sprzeglo. Bierz zestaw LUKa. Na 95% Twoja dwumasa nie wymaga wymiany, takze sama tarcza + docisk + lozysko starczy Edytowane 21 Marca 2021 przez DivaynEays
Norbercik Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Opublikowano 21 Marca 2021 7 minut temu, DivaynEays napisał: uderz do @dzik po sprzeglo. Bierz zestaw LUKa. Na 95% Twoja dwumasa nie wymaga wymiany, takze sama tarcza + docisk + lozysko starczy No nie wymaga wymiany dokładnie . Ale myślę żeby już na zapas zrobić od razu , żeby później się nie bawić w to . A z tego co widzę zestaw taniej wychodzi niż osobno , wiec raczej warto wymienić wszystko razem . Napisze do @dzik dzięki
DivaynEays Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 Teraz, Norbercik napisał: No nie wymaga wymiany dokładnie . Ale myślę żeby już na zapas zrobić od razu , żeby później się nie bawić w to . A z tego co widzę zestaw taniej wychodzi niż osobno , wiec raczej warto wymienić wszystko razem . Napisze do @dzik dzięki Zestaw bez dwumasy okolo 600 zl, z dwumasem 1300 Wez pod uwage rowniez to, ze "nowe" kola zamachowe potrafia byc w gorszym stanie niz fabryczne dwumasy po 20 letnim przelocie
Norbercik Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Opublikowano 21 Marca 2021 3 minuty temu, DivaynEays napisał: Zestaw bez dwumasy okolo 600 zl, z dwumasem 1300 Wez pod uwage rowniez to, ze "nowe" kola zamachowe potrafia byc w gorszym stanie niz fabryczne dwumasy po 20 letnim przelocie Niby racja , autko ma przelotu 275tys i jeszcze nic nie wskazuje jeszcze na dwumase .
Norbercik Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Opublikowano 21 Marca 2021 Tylko pytanie czy dwumasa z avj będzie dobrze chodziła z tarczą , dociskiem i łożyskiem od awx ?
DivaynEays Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 35 minut temu, Norbercik napisał: Tylko pytanie czy dwumasa z avj będzie dobrze chodziła z tarczą , dociskiem i łożyskiem od awx ? Oczywiscie. Plug&play, tylko kup zestaw LUK bo Sachsa trzeba szlifowac delikatnie (jak tego nie zrobisz to bedzie trzec przez chwile nim sie tulejka wytrze sama :P)
Norbercik Opublikowano 22 Marca 2021 Autor Opublikowano 22 Marca 2021 4 minuty temu, DivaynEays napisał: Z resztą @dzik wysle to co trzeba Już napisałem , czekam na odpowiedz
Remilo7 Opublikowano 22 Marca 2021 Opublikowano 22 Marca 2021 Przy FWD nie trzeba sprzęgła dawać z BFB, cały komplet od AWX też będzie ok. 2 1
Rekomendowane odpowiedzi