akris98 Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Witam, Coś mi stuka niezależnie czy podczas postoju, czy podczas jazdy w okolicach akumulatora i na podszybiu (plastiku) czuć wibracje ręką. Dodam, że dzieje się to tylko na benzynie a na gazie cisza. Podczas przełączania z benzyny na gaz słychać, że stopniowo to cichnie (trwa to około 3 sekund) Klima, nadmuch wszystko wyłączone. Pod maską tak bardzo tego nie słychać, gorzej wewnątrz. Audi a4 b6 1.8t bfb sedan Czy ma ktoś pomysł co to może być i jak to zdiagnozować? Z góry dziękuję, pozdrawiam
Tomek suli Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Też mam z tym problem..szklanki wtryski może? Oby panewka się nie obróciła.. myślę że to element Rozrządu napinacz łańcucha łańcuch rozciągnięty
akris98 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Po wymianie świec zapłonowych problem zniknął, natomiast na nowych świecach przy przyspieszaniu (jak silnik ma najwięcej obciążenia ) słychać dziwne buczenie. Dziś wróciłem do starych świec niewielkie stuki znowu się pojawiły a zniknęło buczenie
Rekomendowane odpowiedzi