kamil-vag Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nie wiem czy mam po prostu pecha czy za dużo zamawiam, ale ostatnio 2xklosze i biledy zatrzymali w celnym i trzeba dopłacić VAT. Droga przesyłki niby nadanie w NL potem WER Warszawa, WER Lublin i kontrola celna, Zatrzymanie w cle i list polecony... Klosze niecałe 200 zł Biledy 320 zł Też dostajecie ostatnio VAT za droższe rzeczy? W ogóle mnie dziwi, że kontrolują paczki nadane z NL...
Hugo Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Trzepią paczki w LU Po to wybudowali, żeby robić kasę. Przyzwyczajaj się, bo zaraz za każdą paczkę będą kasę ściągać
kamil-vag Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Tak czy siak się opłaca, nawet z VATem, ale zapytałem tak z ciekawości czy wam też doliczają? Parę osób pytałem i im za te same, czy podobne rzeczy nie naliczyli... Więc to takie trochę dziwne.
golden87 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 10 minut temu, kamil-vag napisał: Nie wiem czy mam po prostu pecha czy za dużo zamawiam, ale ostatnio 2xklosze i biledy zatrzymali w celnym i trzeba dopłacić VAT. Droga przesyłki niby nadanie w NL potem WER Warszawa, WER Lublin i kontrola celna, Zatrzymanie w cle i list polecony... Klosze niecałe 200 zł Biledy 320 zł Też dostajecie ostatnio VAT za droższe rzeczy? W ogóle mnie dziwi, że kontrolują paczki nadane z NL... Niestety, odkąd Chińczycy zaczeli oferować "połączone" wysyłki coraz łatwiej wpaść na cło Trzeba niestety zamawiać tak żeby jeden towar trafił juz do linii lotniczych a drugi dopiero wyjdzie z chin zeby sie na to nie załapać. A ma być coraz gorzej ze cło będzie naliczane od razu na AliExpress tak jak to ma miejsce już teraz przy wysyłkach do Wielkiej Brytanii :/
Hugo Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zrobili wysyłki do PL w 15 dni. Super, bo docierają nawet szybciej. I co z tego, jak w PL leżą ponad miesiąc
kamil-vag Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Dziś dostałem polecony za biledy, na zdj widać, że majfrend się nawet postarał i zaniżył wartość do 19,5$, ale oni i tak zatrzymali...
whyduck1 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) W PL leżą tylko przesyłki śmieciowe/groszowe. Nie przez pocztę tylko przez firemki pokroju "Świat przesyłek", które taki mają standard obsługi. Wszystkie przesyłki powyżej 5usd idą aliexpress standard shipping pocztą lub paczkomatem i te docierają w około 2 tygodnie. Kwestia vatu to odrębna sprawa. Co wysyłek z NL itp. Żółtki często podają fake tracking i w rzeczywistości większość idzie z Chin. Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez whyduck1
Exmi Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 W dniu 14.04.2021 o 10:25, kamil-vag napisał: Dziś dostałem polecony za biledy, na zdj widać, że majfrend się nawet postarał i zaniżył wartość do 19,5$, ale oni i tak zatrzymali... Spróbuj zamówić przez kogoś znajomego. Mój brat też tak miał jak zamawiał biledy, że dowalili mu CŁO, a jak ja mu zamówiłem to nie było problemów.
Rekomendowane odpowiedzi