Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Paczki z Ali + VAT.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy mam po prostu pecha czy za dużo zamawiam, ale ostatnio 2xklosze i biledy zatrzymali w celnym i trzeba dopłacić VAT. 

Droga przesyłki niby nadanie w NL potem WER Warszawa, WER Lublin i kontrola celna, Zatrzymanie w cle i list polecony... 

Klosze niecałe 200 zł 

Biledy 320 zł

Też dostajecie ostatnio VAT za droższe rzeczy? 

W ogóle mnie dziwi, że kontrolują paczki nadane z NL...

Opublikowano

Trzepią paczki w LU ;) Po to wybudowali, żeby robić kasę. Przyzwyczajaj się, bo zaraz za każdą paczkę będą kasę ściągać :P

Opublikowano
  • Autor

Tak czy siak się opłaca, nawet z VATem, ale zapytałem tak z ciekawości czy wam też doliczają? Parę osób pytałem i im za te same, czy podobne rzeczy nie naliczyli... Więc to takie trochę dziwne. 

Opublikowano
10 minut temu, kamil-vag napisał:

Nie wiem czy mam po prostu pecha czy za dużo zamawiam, ale ostatnio 2xklosze i biledy zatrzymali w celnym i trzeba dopłacić VAT. 

Droga przesyłki niby nadanie w NL potem WER Warszawa, WER Lublin i kontrola celna, Zatrzymanie w cle i list polecony... 

Klosze niecałe 200 zł 

Biledy 320 zł

Też dostajecie ostatnio VAT za droższe rzeczy? 

W ogóle mnie dziwi, że kontrolują paczki nadane z NL...

Niestety, odkąd Chińczycy zaczeli oferować "połączone" wysyłki coraz łatwiej wpaść na cło :( Trzeba niestety zamawiać tak żeby jeden towar trafił juz do linii lotniczych a drugi dopiero wyjdzie z chin zeby sie na to nie załapać. A ma być coraz gorzej :( ze cło będzie naliczane od razu na AliExpress tak jak to ma miejsce już teraz przy wysyłkach do Wielkiej Brytanii :/

Opublikowano

Zrobili wysyłki do PL w 15 dni. Super, bo docierają nawet szybciej. I co z tego, jak w PL leżą ponad miesiąc :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Dziś dostałem polecony za biledy, na zdj widać, że majfrend się nawet postarał i zaniżył wartość do 19,5$, ale oni i tak zatrzymali... 

Opublikowano

W PL leżą tylko przesyłki śmieciowe/groszowe.

Nie przez pocztę tylko przez firemki pokroju "Świat przesyłek", które taki mają standard obsługi.

Wszystkie przesyłki powyżej 5usd idą aliexpress standard shipping pocztą lub paczkomatem i te docierają w około 2 tygodnie.

Kwestia vatu to odrębna sprawa.

Co wysyłek z NL itp.

Żółtki często podają fake tracking i w rzeczywistości większość idzie z Chin.

Edytowane przez whyduck1

Opublikowano
W dniu 14.04.2021 o 10:25, kamil-vag napisał:

Dziś dostałem polecony za biledy, na zdj widać, że majfrend się nawet postarał i zaniżył wartość do 19,5$, ale oni i tak zatrzymali... 

Spróbuj zamówić przez kogoś znajomego. 

Mój brat też tak miał jak zamawiał biledy, że dowalili mu CŁO, a jak ja mu zamówiłem to nie było problemów.