Iorveth Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Mam taką sytuację - zmienian z dużej navi na androida z Aliexpress Mam dwa problemy: Szukam adapter antenowy 2x fakra - din, polecacie jakis? Druga kwestia to dołączony adapter iso - quadlock nie przekazuje dźwięku na tylne głośniki oraz do suba w bagażniku. Ma ktoś jakąś radę? Jestem z Wrocławia, jak ktoś ogarnia temat to wynagrodze $ lub flaszką za wiedzę Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Iorveth
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Musisz mieć adapter pod aktywny system bo oryginalnie tył nie jest zasilany z radia tylko przez wzmacniacz. 1
morelo Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Podepne sie w bose też tak jest? zapewne tak. Czyli przód idzie prosto z radia a tył tylko przez wzmacniacz? Jaki ten adapter potrzeba? Sprzedawca radia zapewnia ze bedzie grało na 4 głosniki bez dodatkowych adapterów takie cudo? allegro.pl ALLEGRO.PL Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez morelo
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 W Bose wszystkie głośniki zasila wzmacniacz. Z radia (oryginalnego) idzie tylko sygnał liniowy do wzmacniacza.
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 3 minuty temu, morelo napisał: Podepne sie w bose też tak jest? zapewne tak. Czyli przód idzie prosto z radia a tył tylko przez wzmacniacz? Jaki ten adapter potrzeba? Sprzedawca radia zapewnia ze bedzie grało na 4 głosniki bez dodatkowych adapterów Jakie miałeś oryginalne radio i jakie teraz wstawiłeś?
morelo Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Audi concert i bose wszystko fabryka, a kupiłem 4G + 64G 2 Din 7 ''z systemem Android 10 Octa Core Radio samochodowy odtwarzacz DVD odtwarzacz dla Audi A4 B6 B7 S4 B7 B6 RS4 2002 2008 RS4 B7 SEAT Exeo 2008 2012|car dvd player|2 dinradio car dvd - AliExpress PL.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Jeszcze nie montowałem pytam na razie jak to jest za nim rozbiore.
Iorveth Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Muskel1 napisał: Musisz mieć adapter pod aktywny system bo oryginalnie tył nie jest zasilany z radia tylko przez wzmacniacz. A masz jakis link etc jak to ma wyglądać?
morelo Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Muskel1 napisał: Masz to nowe radio już w domu? Tak mam
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 5 minut temu, morelo napisał: Tak mam Zrób dokładne zdjęcie tego adaptera, który jest dołączony do radia. Piny i przewody z tyłu tej czarnej dużej kostki.
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 12 minut temu, Iorveth napisał: A masz jakis link etc jak to ma wyglądać? 1. Uzupełnij proszę profil bo nie wiadomo o jakim aucie mowa. 2. Pisząc duża nawigacja należy rozróżnic, która bo były RNS-D i RNS-E. Nie znając danych samochodu moźę to być każda z tych wymienionych, więc patrz punkt 1.
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Kolego prosiłem o dokładne zdjęcie, na których widać czy mini-iso ma wszystkie kanały podłączone. Tyle co na tym zdjęciu widać już sam widziałem.
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Ok. wszystkie piny w mini-iso C1 są osadzone więc powinno ruszyć bez adaptera. Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez Muskel1 1
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Iorveth napisał: A masz jakis link etc jak to ma wyglądać? Jakią navi miałeś oryginalnie? Przypuszczam, że RNS-E bo masz B7 (chyba, że ktoś zrobił downgrade i wpakował tam RNS-D, takie coś też już widziałem). Jakie radio kupiłeś? Jaki masz system aktywny? Zwykły ASS czy Bose?
Iorveth Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2021 W dniu 28.04.2021 o 14:56, Muskel1 napisał: Jakią navi miałeś oryginalnie? Przypuszczam, że RNS-E bo masz B7 (chyba, że ktoś zrobił downgrade i wpakował tam RNS-D, takie coś też już widziałem). Jakie radio kupiłeś? Jaki masz system aktywny? Zwykły ASS czy Bose? Miałem RNS-E - to ze sterowaniem z prawej strony Kupiłem hoxiao k10 - 2 gb / 32 gb + 4g lte, złączkę mam quadlock https://m.aliexpress.com/item/1005001682443418.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&spm=a2g0s.12269583.0.0.3407668fkhCJLi Teraz tak: audio ASS z subem w bagażniku, (brak bose) Problem jak już pisałem z przekazaniem dźwięku na tył + szukam przejściówki do anteny radiowej żeby dać zasilanie na wzmacniacz antenowy Dorzucam zdjęcia, do zielonej kostki widzę że piny z adaptera wchodzą nieco inaczej
Muskel1 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Wstaw fotki tylu radia jak to wyglada, bez rzezby sie tu nie obejdzie prawdopodobnie bo Chinole osadzily wszystkie glosniki w kostce A. Jeżeli to radio nie ma z ryłu wyjść liniowych RCA (chinch) to będziesz musiał dokupić taki konwerter allegro.pl ALLEGRO.PL oraz wypiąć 4 przewody z kostki A odpowiadające za tylne głośniki, następnie połączyć je z tym konwerterem i dopiero te RCA (chinch), które luźno u Ciebie wiszą, wpiąć do konwertera. Dodatkowo będziesz musiał jeden z przewodów tego chińskiego radia oznaczony albo REM albo AMP. podpiąć na pin 13 kostki D (wzbudzenie wzmacniacza). Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez Muskel1
Iorveth Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2021 15 godzin temu, Muskel1 napisał: Wstaw fotki tylu radia jak to wyglada, bez rzezby sie tu nie obejdzie prawdopodobnie bo Chinole osadzily wszystkie glosniki w kostce A. Jeżeli to radio nie ma z ryłu wyjść liniowych RCA (chinch) to będziesz musiał dokupić taki konwerter allegro.pl ALLEGRO.PL oraz wypiąć 4 przewody z kostki A odpowiadające za tylne głośniki, następnie połączyć je z tym konwetterem i dopiero te RCA (chinch), które luźno u Ciebie wiszą, wpiąć do konwertera. Dodatkowo będziesz musiał jeden z przewodów tego chińskiego radia oznaczony albo REM albo AMP. podpiąć na pin 13 kostki D (wzbudzenie wzmacniacza). Dorobiłem jeszcze zdjęcia czinczy wychodzących z radia
Muskel1 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) No będziesz musiał zakupić konwerter ten co wyżej wrzuciłem, następnie wypiąć 4 przewody odpowiedzialne za lewy i prawy tył z tego adaptera quadlock i połączyć je z przewodami konwertera. Po drugiej stronie konwertera masz wejścia liniowe RCA i do nich musisz wpiąć te chinche na lewy i prawy tył. Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi