Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z audio i odbiorem radia android w A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taką sytuację - zmienian z dużej navi na androida z Aliexpress

Mam dwa problemy: 

Szukam adapter antenowy 2x fakra - din, polecacie jakis? 

Druga kwestia to dołączony adapter iso - quadlock nie przekazuje dźwięku na tylne głośniki oraz do suba w bagażniku.

Ma ktoś jakąś radę? Jestem z Wrocławia, jak ktoś ogarnia temat to wynagrodze $ lub flaszką za wiedzę

Edytowane przez Iorveth

Opublikowano

Musisz mieć adapter pod aktywny system bo oryginalnie tył nie jest zasilany z radia tylko przez wzmacniacz. 

Opublikowano

Podepne sie w bose też tak jest? zapewne tak. Czyli przód idzie prosto z radia a tył tylko przez wzmacniacz? Jaki ten adapter potrzeba? Sprzedawca radia zapewnia ze bedzie grało na 4 głosniki bez dodatkowych adapterów;)

takie cudo?

ALLEGRO.PL

Edytowane przez morelo

Opublikowano

W Bose wszystkie głośniki zasila wzmacniacz. Z radia (oryginalnego)  idzie tylko sygnał liniowy do wzmacniacza. 

Opublikowano
3 minuty temu, morelo napisał:

Podepne sie w bose też tak jest? zapewne tak. Czyli przód idzie prosto z radia a tył tylko przez wzmacniacz? Jaki ten adapter potrzeba? Sprzedawca radia zapewnia ze bedzie grało na 4 głosniki bez dodatkowych adapterów;)

Jakie miałeś oryginalne radio i jakie teraz wstawiłeś?

Opublikowano

Audi concert i bose wszystko fabryka, a kupiłem 

Jeszcze nie montowałem pytam na razie jak to jest za nim rozbiore.

Opublikowano

Masz to nowe radio już w domu?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Muskel1 napisał:

Musisz mieć adapter pod aktywny system bo oryginalnie tył nie jest zasilany z radia tylko przez wzmacniacz. 

A masz jakis link etc jak to ma wyglądać?

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał:

Masz to nowe radio już w domu?

Tak mam

Opublikowano
5 minut temu, morelo napisał:

Tak mam

Zrób dokładne zdjęcie tego adaptera, który jest dołączony do radia. Piny i przewody z tyłu tej czarnej dużej kostki. 

Screenshot_20210428-111456_Opera.jpg

Opublikowano
12 minut temu, Iorveth napisał:

1. Uzupełnij proszę profil bo nie wiadomo o jakim aucie mowa.

2. Pisząc duża nawigacja należy rozróżnic, która bo były RNS-D i RNS-E. Nie znając danych samochodu moźę to być każda z tych wymienionych, więc patrz punkt 1.

Opublikowano

Cały komplet

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano

Kolego prosiłem o dokładne zdjęcie, na których widać czy mini-iso ma wszystkie kanały podłączone. Tyle co na tym zdjęciu widać już sam widziałem. 

Opublikowano

prosze

IMG_20210428_124613.jpg

IMG_20210428_124628.jpg

Opublikowano

Ok. wszystkie piny w mini-iso C1 są osadzone więc powinno ruszyć bez adaptera.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
2 godziny temu, Iorveth napisał:

Jakią navi miałeś oryginalnie? Przypuszczam, że RNS-E bo masz B7 (chyba, że ktoś zrobił downgrade i wpakował tam RNS-D, takie coś też już widziałem).

Jakie radio kupiłeś?

Jaki masz system aktywny? Zwykły ASS czy Bose?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 28.04.2021 o 14:56, Muskel1 napisał:

Jakią navi miałeś oryginalnie? Przypuszczam, że RNS-E bo masz B7 (chyba, że ktoś zrobił downgrade i wpakował tam RNS-D, takie coś też już widziałem).

Jakie radio kupiłeś?

Jaki masz system aktywny? Zwykły ASS czy Bose?

Miałem RNS-E - to ze sterowaniem z prawej strony

Kupiłem hoxiao k10 - 2 gb / 32 gb + 4g lte, złączkę mam quadlock https://m.aliexpress.com/item/1005001682443418.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&spm=a2g0s.12269583.0.0.3407668fkhCJLi

Teraz tak: audio ASS z subem w bagażniku, (brak bose) 

Problem jak już pisałem z przekazaniem dźwięku na tył + szukam przejściówki do anteny radiowej żeby dać zasilanie na wzmacniacz antenowy

Dorzucam zdjęcia, do zielonej kostki widzę że piny z adaptera wchodzą nieco inaczej 

IMG_20210429_164515924.jpg

IMG_20210429_164448171.jpg

IMG_20210429_164201742.jpg

IMG_20210429_164139558.jpg

IMG_20210429_164053992.jpg

IMG_20210429_164228549.jpg

Opublikowano

Wstaw fotki tylu radia jak to wyglada, bez rzezby sie tu nie obejdzie prawdopodobnie bo Chinole osadzily wszystkie glosniki w kostce A.

Jeżeli to radio nie ma z ryłu wyjść liniowych RCA (chinch) to będziesz musiał dokupić taki konwerter 

ALLEGRO.PL

oraz wypiąć 4 przewody z kostki A odpowiadające za tylne głośniki, następnie połączyć je z tym konwerterem i dopiero te RCA (chinch), które luźno u Ciebie wiszą, wpiąć do konwertera. Dodatkowo będziesz musiał jeden z przewodów tego chińskiego radia oznaczony albo REM albo AMP.  podpiąć na pin 13 kostki D (wzbudzenie wzmacniacza).

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Muskel1 napisał:

Wstaw fotki tylu radia jak to wyglada, bez rzezby sie tu nie obejdzie prawdopodobnie bo Chinole osadzily wszystkie glosniki w kostce A.

Jeżeli to radio nie ma z ryłu wyjść liniowych RCA (chinch) to będziesz musiał dokupić taki konwerter 

ALLEGRO.PL

oraz wypiąć 4 przewody z kostki A odpowiadające za tylne głośniki, następnie połączyć je z tym konwetterem i dopiero te RCA (chinch), które luźno u Ciebie wiszą, wpiąć do konwertera. Dodatkowo będziesz musiał jeden z przewodów tego chińskiego radia oznaczony albo REM albo AMP.  podpiąć na pin 13 kostki D (wzbudzenie wzmacniacza).

Dorobiłem jeszcze zdjęcia czinczy wychodzących z radia

IMG_20210430_124148962.jpg

IMG_20210430_124144680.jpg

IMG_20210430_124117009.jpg

IMG_20210430_124046310.jpg

IMG_20210430_124107116.jpg

Opublikowano

No będziesz musiał zakupić konwerter ten co wyżej wrzuciłem, następnie wypiąć 4 przewody odpowiedzialne za lewy i prawy tył z tego adaptera quadlock i połączyć je z przewodami konwertera. Po drugiej stronie konwertera masz wejścia liniowe RCA i do nich musisz wpiąć te chinche na lewy i prawy tył. 

Edytowane przez Muskel1