Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi AS4 Abt Quattro - A4 B8 3.0 Tdi CAPA 330 hp /650 Nm.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Moje autko to oryginalny As4 Abt jeden z 30 jakie wypuścił nadworny tuner Audi w pakiecie Abt na bazie A4 B8.

Silnik 3.0 Tdi V6 Capa Quattro 240 koni fabrycznie 500Nm.  - podniesiony przez Abt pakietem Abt Power S do 310 hp/610Nm - Turbo hybryda Abt (zwiększone koło kompresji + program) + wzmocniony rozrząd Abt + sprzęgło kewlarowe Abt. Prędkość max deklarowana przez Abt to 272 km/h.

Zawieszenie Obniżone Abt , Kute felgi Abt (Z oznaczeniem Abt - Borbet) 20 Cali  , opony 265/30/20

Pakiet aerodynamiczny Abt - Zderza przód ,nakładki progów, wyloty powietrza na błotnikach , zderzak tył z dokładką na podwójny wydech, spoiler dachowy (wszystko sygnowane przez Abt + pakiet dokumentacji technicznej Abt)

Wydech Sebringa 2 końcowe z 4 rurami (sygnowany przez Abt - Sebring) - dedykowany i zakładany w ramach pakiety Abt (z downpipe robi hałas jak rasowa benzyna ! ;-)  )

Obecnie Turbina po przerobieniu - hybryda - jeszcze większe koło kompresji niż Abt - największe jakie da się zamontować do tej sprężarki + wzmocniony wirnik + koło turbiny zwiększone i rozwiercona muszla - pełna hybryda.

Wymieniony fabryczny IC na IC Wagner (3 x większy) , downpipe 3 " (dpf wyleciał do krainy wiecznych łowów ;-) + program na bezpieczne 330 hp.

Tylne lampy Led z polifta (prawdopodobnie zostaną lekko przyciemnione folią)

W planie wymiana wtryskiwaczy bo te są już na granicy wydatku paliwowego i program po wymianie na bezpieczne 360 - 370 koni  - tak by był zapas do 400 ale to się jeszcze zobaczy co wyjdzie. W planach też większe hamulce obecne 320 na 300 są delikatnie mówiąc średnie przy prędkościach powyżej 200 - ,(dziwne bo po rozkodowaniu numerów pr. w aso jest wpis o zainstalowanych zaciska 8 tłokowych - widocznie poprzedni właściciel ,niemiec polskiego pochodzenia, zmienił na mniejsze przerażony kosztami tarcz z Rs4 bo ośmiotłok tylko z rs4 mógł być) . W planach akebono 6 tłok 375 mm na przód + 330 wentylowana na tył.wyposażenie auta:. bixenon ,panoramiczny el. dach , skórzana tapicerka , zewnętrzne lusterka el + fotochromatyczne szkła (składane), elektryczne fotele + pamięć fotela kierowcy + podgrzewane , mmi 2High + B&O (13 głośników + sub w kole), line assist, radar ACC , aktywny tempomat do 200km/h, utrzymanie odległości za autem , awaryjne hamowanie (radar acc) ,hak holowniczy, roleta tył, ładowarka indukcyjna ,pełna elektryka, ,elektrycznie otwierana i zamykana klapa tył ciemna podsufiltka ,oświetlenie wew,. itp

Mam nadzieje że spodoba się całej braci która ma benzynę i ON we krwi  :-)  poniżej kilka linków 

WWW.GOOGLE.PL

Żeby nie było mi tu żadnych pomyłek - AS4 to A4 tuningowane przez ABT. Samo A4 wchodzi na...

WWW.GOOGLE.PL

Kliknij i zobacz więcej.

AS4 ABT.jpgAS4 ABT.jpg20201112_125437.jpg

20201112_125443.jpg

20201112_125453.jpg

20201112_125500 — kopia.jpg

20201112_125500.jpg

AS$ ABT 2.jpg

AS$ ABT 3.jpg

AS4 ABT — kopia.jpg

AS4 ABT 1.jpg

Edytowane przez Marcin-Johan
Dopisanie

Opublikowano

Ładna

Te kratki na przednich błotnikach to tylko naklejka czy rzeczywiście są otwory w błotnikach?

Jakieś zdjęcia środka mógłbyś wrzucić?

Opublikowano

Mega ciekawe auto. Nie wiedziałem że B8 można było zamówić z fabrycznym pakietem ABT.

Opublikowano

Widziałem ją wystawioną, dość dawno temu, ale fajnie że trafiła w ręce kogoś z forum. Wizualnie mi osobiście jakoś pewne elementy nie leżą, ale o gustach się nie dyskutuje. Napewno fajnie mieć coś, czego wyszła limitowana ilość :evil2:,  ma to sens, duszę, nie jest to zwykłe oklepane B8. Nie psuć, nie rozbić, dbać serwisować a weźmiesz to co zapłaciłeś lub więcej przy sprzedaży. 

Wrzuć więcej zdjęć 

Opublikowano

Ładna jest :good:

Dawaj zdjęcia środka.

Opublikowano

Śliczna perełka, gratulacje zakupu :)

Opublikowano

Mody silnikowe podobają mi się:) abt w całej okazałości mi nie leży jedynie lotka i progi dla mnie okej,gusta wiadomo,kolor ładny ??

Opublikowano

Fajny, nietuzinkowy samochód. Ale tylny dyfuzor bardzo mocno przypomina mi ten z Maserati :kox:

DOKŁADKA TYLNA MASERATI GRANTURISMO Textured | Nasza Oferta \ Maserati \  Granturismo | Maxton Design

Opublikowano
  • Autor

witam

Jechać do Abt można każdym autem z grupy Vw. Zrobią tuning jaki chcesz czy elementy środka, czy mechanikę, czy samą moc a reszta zostaje w serji. Ale Abt też wypuszcza swoje projekty jak ten . W tym roku RS4 Abt  wypuszczają 50 szt. A  Audi  RS6+R 150 limitowanych edycji. Mój jest org. Abt AS4 z pakietem papierów i łącznie z tym że Abt było pierwszym właścicielem. Cieszę się że wam się podoba , bo mi też się cholernie podoba ,a i zdjęcia nie oddają tego jak prezentuje się na żywo. Z przodu wygląda obłędnie z tymi wlotami w zderzaku , moim zdaniem lepiej niż rs4. W planie jest wymiana Grilla na a'la rs4 (plaster miodu) z napisem quattro na dole- będzie pasował do wlotów w zderzaku a ten fabryczny z s4 na razie pójdzie do kartonu. Każdy się ogląda za nim zwłaszcza pasjonaci motoryzacji. , mam go już jakiś dłuższy czas i możecie wierzyć że jest zadbany. Serwisowany na oleju Ravenol usvo ,filtr powietrza sport pipercross reszta org vw. Nie katowany na zimno i studzony po jeździe obowiązkowo. Poza tym jestem wieloletnim pracownikiem ASO Skoda , Vw , Audi, Seat i żadne moje auto nie widziało innego mechanika jak w Aso (nie  licząc programu który robił jeden z najlepszych ludzi w branży)

Jeżeli chodzi o wloty boczne (czy jak je tam zwiją -skrzela) to nie naklejki - Abt wycina dziury i podobno pomaga to w przepływach powietrza. Na YT są filmiki z przebiegu tuningu w Abt ,z głównych przeróbek i widać jak wycinają. Nie s to atrapy i fizycznie z tyłu widać wyloty. na ile to działa trudno powiedzieć. jakby była to naklejka to taka trochę wioch moim zdaniem, a to nie agrotuning tylko Abt. Nawet na dzwonie prawym pod maską jest odpowiednia naklejka informująca o dodatkowych wylotach ciepłego powietrza z komory silnika.

20210427_064420.jpg

Opublikowano
  • Autor

Screenshot_20201010-162050_Samsung Internet.jpg

Opublikowano
  • Autor

Screenshot_20201010-162532_Samsung Internet.jpgScreenshot_20201010-162511_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20201010-162527_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20201010-162537_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20201010-162541_Samsung Internet.jpg

Opublikowano
  • Autor

Screenshot_20201010-162142_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20201010-162156_Samsung Internet.jpg

Opublikowano

fajny kolorek, z tego całego body abt-a to jedynie progi na plus, reszta niestety słaba jak dla mnie, zupełnie nie pasuje do takiego kombi

Opublikowano
  • Autor

20210430_201758.jpg

Opublikowano
W dniu 30.04.2021 o 18:43, Marcin-Johan napisał:

Screenshot_20201010-162541_Samsung Internet.jpg

Hmm zwykłe fotele dali? Ciekawe, bo na zewnątrz się postarali, a stołki dali jak w amerykańskich wersjach.

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, Korton555 napisał:

Hmm zwykłe fotele dali? Ciekawe, bo na zewnątrz się postarali, a stołki dali jak w amerykańskich wersjach.

Witam   no stołki zwykłe  tyle ze elektryczne i lewy z pamięcią. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 28.04.2021 o 20:40, AndyN napisał:

Ładna

Te kratki na przednich błotnikach to tylko naklejka czy rzeczywiście są otwory w błotnikach?

Jakieś zdjęcia środka mógłbyś wrzucić?

Witaj, są dziury wiercone przez Abt na YT sa filmy jak to robią.  O faktycznie są odprowadzają ciepło z turbo i sciany grodziowej. Na ile to działa?  Nie wiem. Ale zrobili dziury by kichy nie było. Środek fotele zwykłe , beżowa skóra grzane i full elektryka z pamięcią.  Podsufitka czarna. Foto ponizej. Nawet znalazłem uzywany błotniki z takimi dziurami.

20210505_155419.jpg

Screenshot_20210504-002129_OLXpl.jpg

Screenshot_20210504-001933_OLXpl.jpg

20210505_160800.jpg

20210505_160918.jpg

Opublikowano
  • Autor
W dniu 29.04.2021 o 18:18, monthrey12 napisał:

Fajny, nietuzinkowy samochód. Ale tylny dyfuzor bardzo mocno przypomina mi ten z Maserati :kox:

DOKŁADKA TYLNA MASERATI GRANTURISMO Textured | Nasza Oferta \ Maserati \  Granturismo | Maxton Design

Witaj.. grubo poszedłeś z tym porownaniem he he he . Może troszkę przypomina  ale Maserati to chyba półka wyżej.... Spoko ze się podoba

20210505_161328.jpg

Opublikowano
  • Autor
W dniu 29.04.2021 o 00:45, wolwerin napisał:

Śliczna perełka, gratulacje zakupu :)

Dzięki.  Zakup był dawno natomiast ja jestem tu od niedawna a powinienem  być  co najmniej 22 lata licząc od pierwszej własnej Audi  100 Quattro c4  2.6 V6 kupionej jeszcze w latach 90 poprzedniego stulecia żeby nue powiedzieć  poprzedniej ery. Kocham Audi i w ogóle  samochody.  Twoja b8 świetna...  Jak  będziesz sprzedawał to myślę że wielu by ha chciało ( W tym ja) Lubię  czarny i zabójczo to wyglada , gustownie.  Też  chcę taki grill ? a'la rs. Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Prawdopodobnie to jedyne zarejestrowane w RP As4 Abt . Jeden z 30 jakie były rejestrowane na Abt. Jeżeli ktoś spotkał inne lub eie gdzie jest niech da znać ....

20210609_221448.jpg