tomek a4 2.8 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Moja dziewczyna chce kupic jakies autko miejskie do 10 tys. zl i napalila sie wlasnie na tigre. Nie mialem z tym autem do czynienia, ale moze ktos z klubowiczów miał z nim stycznosc i wypowie sie na temat jego wad i zalet
qoperek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 znajomy miał i z tego co pamiętam to nie narzekał na mechanikę co na brak miejsca ale wiadomo jest malym autkiem, a moze honde crx del soul male,zwinne, tylko 2 os ale dach sciagany :kox:
zegarmistrz Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Na pewno jedną z wielkich wad jest korozja.. w autach 8 - 10 letnich rdzewieją nadkola, dolne części drzwi, progi - wiem z autopsji bo w firmie mamy 2 ople.
tomek a4 2.8 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2009 No właśnie najbardziej obawiam sie tej korozji, chociaż np. corsa b chyba bardzo nie rdzewieje Honda fajna, ale miejsca jeszcze mniej niz w tigrze...
Agrzesiek4 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 moj brat ma tigre 1.4 z 1994roku. Rdzy jak narazie nie widac, autko sprawuje sie nawet niezle, silnik suchy, zawieszenie fajne, nie stuka, nie trzeszczy. dal za nia 7000zł. jak na takie autko i taka cene to nawet ok.
Cuber Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Znalesc Tigre w stanie idealnym to będzie cud Sam szukałem dla Swojej kobity przeszło 3 miesiące , naogladałem sie ich wiele i żadnej nie bitej nie znalazłem na nie których to szpachla poprostu kipiała.... ale w końcu znalazłem czarną z klimą fakt ze miała kiedyś przygode no ale z tych wszystkich była najładniejsza. zalety hmmmm nie wiem wady : - dużo pali !!!!! - malo miejsca z tyłu - poddatna na korozje - bardzo twarde zawieszenie Mysle ze wiele błędów zostało wyeliminowanych ale dopiero po 1999 roku w ostatnich latach produkcji ale ceny sa juz dosc spore :gwizdanie:
OLO_GDA Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 moja żona miała Corse B a to w sumie to samo tylko kształt inny. silnik 1,2 potrafił lykać 10l, rdza , zawieszenie slabe i ogolnie wrazenie pudełeczka na kołach. teraz za niewiele wiecej kupiłem jej Astre II i to juz chociaz jest auto. moze polec znajomej cos wiekszego. także ze wzgledu na bezpieczenstwo..
spanky Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 - dużo pali !!!!! - malo miejsca z tyłu - poddatna na korozje - bardzo twarde zawieszenie to zes babie niezla fure sprawil ...
fahrenheit Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Moja dziewczyna chce kupic jakies autko miejskie do 10 tys. zl i napalila sie wlasnie na Peugot 206, Reno Clio, VW Golf sorki, ze tak offtopowo, ale ja tak jak poprzednicy zalet w "Tigrze" nie widze, a takie jak wyzej wymienilem mozna juz wyciagnac za 2000 tys euro i nawet mniej. 206 mialem kiedys i nawet sie fajnie jezdzilo i wszystko bylo pod reka, ale jak z podzespolami i awaryjnoscia to nie wiem bo nie mialem jej dlugo. [br]Dopisany: 11 Kwiecień 2009, 13:01_________________________________________________o a Focus http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=112747687&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=20&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&maxPrice=2001&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&categories=Limousine&lang=de&pageNumber=1 ten akurat ma troche na liczniku, ale koni np. 116
maxkru Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja wypowiem sie na temat clio: za 10tys kupisz ladne clio 2 z 99 roku. Ja jezdzilem przez 3 lata takim, zrobilem nim 45 tys. i oprocz duzego przegladu (rozrzad, paski itd) i okresowych zmian filtrow dolozylem do niego tylko raz (jak odkleily sie gladzie od hamulcow tylnych). Autko uwazam za bardzo udane i napewno duzo lepsze niz tigra. Silnik 1,2 16v malo pali, a potrafi jezdzic dosc dynamicznie. Nie widzialem jeszcze zgnitej cliowki z tego okresu... Kolejny plus to ilosc miejsca, w srodku jest go naprawde sporo. Czesci wbrew obiegowym opiniom wcale nie sa drogie. No i komfort, jak na auto za takie pieniadze komfort jest wprost super, wygoda, cicha praca silnika, dobre i w miare trwale zawieszenie. Jezeli o mnie chodzi to clio jest idelanym wyjsciem biorac pod uwage,ze poszukujesz miejskiego, kobiecego samochodu za ok. 10k. Pozdrawiam
Gard Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Kolega ostatnio powiedział, że Tigra podobna do Porsche. Sugerując się tym, mógłbyś mieć prawie Porsche za 1/20 ceny ja bym brał to nic, że kolega słabo zna się na autach
tomek a4 2.8 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Dzieki panowie za podpowiedzi. Jesli za 10k da sie kupic dosc ladne Clio II, to ku temu chyba bym sie sklanial. Faktycznie zgniłej renówki jeszcze nie widziałem, a pozatym clio jest pewnie troche bezpieczniejsze niz tigra
michu93 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 nie widziales zgnilej cliowki? to malo widziales tigry sa chyba mniej podatne na korozje niz np omega czy vectra b - vectry b nawet w ocynku rdzewieje - znajomy ma taka 1999rok... silnika 1.2 nie polecam - mialem go w corsie i rozpedzal autko do 120 dalej to rzeka... palil bardzo duzo... nie wiem czy dycha rzeczywiscie starczala - kumpel ma 1.6 i nie narzeka- nie ma rdzy ani nic a rok bodajze 1995 co do clio tez jezdzilem i powiem tak - nie jest zle ale plastiki troche trzeszcza... ponoc na zakretach tymi autkami jezdzi sie na trzech kolach a moze lepiej dolozyc i np szukac okazji za 11k audi a3?? :przebiegly:a moze i za 10k by sie znalazlo - tzn zalezy czy chcesz benzynke czy ropniaka
wojtekce Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 tigra ma do wyboru dwa silniki 1.4 16V -90km i 1.6 16V- 100km
michu93 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 rzeczywiscie dwa silniki ale 1.4 90KM i 1.6 106KM
Buszek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 proponuje by dziewczyna kupiła sobie fiata coupe sliczny samochod i do tego te osiagi, jak dla mnie tigra taki maly i wcale nie ciekawy
GILI Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Kup jej ładne B4 w tdi http://www.youtube.com/watch?v=TMZMl2-B-jo&feature=related :gwizdanie:
tomek a4 2.8 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2009 przez b4 w avancie mógłby być rozwód U kobity najważniejszy jest kolor i wygląd. Oczywiście myślalem o A3, ale do 12 tys. raczej cięzko znaleźć jakieś sensowne nawet w benzynie
michu93 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 coś byś wyrwał - byle z cierpliwością ja tez swojej niuni szukam juz prawie 2 miesiące i obawiam się że to jeszcze potrwa [br]Dopisany: 12 Kwiecień 2009, 09:52_________________________________________________szukasz do 14K - 2k zbijasz i jest luz
Rekomendowane odpowiedzi