ml0dy Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Witam, Potrzebuje kupic uszczelke pomiedzy skrzynie a silnik problem w tym ze nie mozna jej kupic w zadnym sklepie motoryzacyjnym tylko w salonie audi czy zna ktos moze orginalne oznaczenie tej uszczelki i jaki jest koszt takiej uszczelki ?? Ewentualnie gdzie mozna kupic ja w internecie. [ Komentarz dodany przez: Murzyn: 01-04-2007, 15:50 ] nazwij poprawnie temat!
Gość zdeniu Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 miedzy skrzynie a silnik nie ma uszczelki kto Ci takich głupot naopowiadał
Radek321 Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Pierwszy raz słysze żeby była uszczelka między silnikiem a skrzynią biegów.
Szewczenko7 Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Nie ma czegos takiego :twisted: moze szukasz uszczelki pod klawiature bo ta dosc szybko sie konczy
Gość spedyt Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Jedyną rzeczą jaka uszczelnia połączenie silnik-skrzynia to simering na wale napędowym więc nie piszcie że nic nie ma, ale to raczej powinno być dostępne w każdym dobrym sklepie. BTW w Golfie była taka cienka blacha między skrzynią a silnikiem ale nie wiem czy to wystpuje w AUDI
ml0dy Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2007 z tego co mowil mechanik jest tam najprawdopodobniej takie cos jak w golfie ale moge sie mylic bo sie na tym nie znam
woj-o Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 simering uszczelnia silnik blach miedzy skrzynią a silnikiem występuje czasami np jest w fiacie ale z klasycznym napędem i robi po prostu za osłone koła zamachowego (przeciwkurzową), bo na dole silnik jest niższy od dzwony do skrzyni i kołko trochu wystaje. tyle że ta blacha nic nie uszczelni bo nie ma jak.
dampol Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 no własnie,ze miedzy silnikiem a skrzynią jest SIMERING ktory bardzo często w a4 pada! koszt roboty to miedzy 200-300zł plus 50 zł okolo simering:)pzdr
woj-o Opublikowano 20 Maja 2007 Opublikowano 20 Maja 2007 simmering nie jest między silnikiem a skrzynią. To błędne myślenie bo skrzynie możesz zdjąć a simmering ciągle tam będzie. Simmering jest na silniku i basta. Jak pada to znaczy że np silnik ma lekkie przedmuchy i zatkaną odmę albo Audi montuje baaardzo badziewne simmeringi do tych samochodów
Gość spedyt Opublikowano 20 Maja 2007 Opublikowano 20 Maja 2007 simmering nie jest między silnikiem a skrzynią. To błędne myślenie bo skrzynie możesz zdjąć a simmering ciągle tam będzie. Simmering jest na silniku i basta. Tak oczywiście że simmering jest zamontowany w bloku silnika, po prostu potocznie nazywa się go uszczelniaczem między silnikiem a skrzynią
woj-o Opublikowano 21 Maja 2007 Opublikowano 21 Maja 2007 możliwe , ale ja sie jeszcze z takim określeniem nie spotkałem - simmering wału korbowego i już . Grunt żeby było wiadomo o jaką częśc chodzi
Gość spedyt Opublikowano 21 Maja 2007 Opublikowano 21 Maja 2007 simmering wału korbowego Precyzyjniej simmering wału korbowego po stronie skrzyni, jest przecież jeszcze od strony rozrządu
Lok Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Gość ma rację pomiędzy skrzynią a silnikiem jest taka uszczelka blaszana. Wiem bo wymieniałem sprzęgło. [mod]Odgrzałeś niezłego kotleta [/mod]
Rekomendowane odpowiedzi