Muskel1 Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września Tutaj masz pokazane jak. https://youtu.be/rzOmVFBbDNg?si=gdQqGL9fNT0caKDp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września 11 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie musisz w nic innego wchodzić. Patch i tyle. Więc dziś powtórzę raz jeszcze ten proces. Przypomniało mi się, że ostatnim razem sam zresetowałem jednostkę Bo wydawało mi się, że patch się wgrał bo nic nowego nie pokazywało się na ekranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września Musisz czekać do końca. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juchim Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września Witam forumowiczów, Przeczytałem cały wątek ale nie znalazłem odpowiedzi. Może będziecie w stanie mi pomóc. Od pewnego czasu mam problem z systemem multimedialnym w moim Audi A4 B9 (wersja po liftingu) VIN: WAUZZZF42MA032778 Problem polega między innymi na tym, że nie uruchamiają mi się mapy w Nawigacji. Po wybraniu przycisku Nawigacja widzę komunikat "trwa inicjowanie systemu nawigacji. Proszę czekać..... 99%". I tak jest od ponad tygodnia. Nie ważne jak długo system jest uruchomiony to nawigacja się nie uruchamia (robiłem trasę kilkugodzinną i nawigacja nadal się nie uruchomiła). Do tego w panelu górnym mam cały czas komunikat "Aktualizcja map online. Trwa instalowanie..." I tak jest od wielu tygodni. Zrobiłem przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych ale nic to nie dało. Po ponownej konfiguracji (z użytkownikiem MyAudi) nadal są te same problemy. Mam wykupione usługi dodatkowe: "Audi connect safety & service" "Audi connect remote" "Audi connect navigation & infortaiment plus" Już nie mam pomysłów co jeszcze mogę zrobić. Da się to jakoś zrestartować? Czy konieczna jest wizyta w ASO? Nie uśmiecha mi się wizyta w ASO ze względu na koszty. A może jest na forum jakiś magik z Warszawy lub okolic, który byłby w stanie pomóc w rozsądnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września 12 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Musisz czekać do końca. Mapy zaktualizowane pomyślnie! Natomiast muszę napisać dla potomnych, że w tej wersji MIB 3.6.0 po skończonym procesie jednostka sama się nie resetuje mimo upłynięcia ponad 15 minut. Wyświetla jedynie komunikat : You can go back now. Wiec trzeba samemu wyjść z MIB. Co więcej wydaje mi się, że kody Fec zostały dodane prawidlowo dopiero gdy ręcznie to wymusiłem w zielonym menu. Bo wcześniej gdy tego nie zrobiłem były te same kody, które miałem na początku patchowania. Koniec końców gdy wyszedłem z MIB i włożyłem kartę z mapami to zostały znalezione i poprawnie zainstalowane. Dzięki raz jeszcze za kilka wskazówek Muskel 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deniro Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września 19 godzin temu, juchim napisał(a): Witam forumowiczów, Przeczytałem cały wątek ale nie znalazłem odpowiedzi. Może będziecie w stanie mi pomóc. Od pewnego czasu mam problem z systemem multimedialnym w moim Audi A4 B9 (wersja po liftingu) VIN: WAUZZZF42MA032778 Problem polega między innymi na tym, że nie uruchamiają mi się mapy w Nawigacji. Po wybraniu przycisku Nawigacja widzę komunikat "trwa inicjowanie systemu nawigacji. Proszę czekać..... 99%". I tak jest od ponad tygodnia. Nie ważne jak długo system jest uruchomiony to nawigacja się nie uruchamia (robiłem trasę kilkugodzinną i nawigacja nadal się nie uruchomiła). Do tego w panelu górnym mam cały czas komunikat "Aktualizcja map online. Trwa instalowanie..." I tak jest od wielu tygodni. Zrobiłem przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych ale nic to nie dało. Po ponownej konfiguracji (z użytkownikiem MyAudi) nadal są te same problemy. Mam wykupione usługi dodatkowe: "Audi connect safety & service" "Audi connect remote" "Audi connect navigation & infortaiment plus" Już nie mam pomysłów co jeszcze mogę zrobić. Da się to jakoś zrestartować? Czy konieczna jest wizyta w ASO? Nie uśmiecha mi się wizyta w ASO ze względu na koszty. A może jest na forum jakiś magik z Warszawy lub okolic, który byłby w stanie pomóc w rozsądnej cenie? najnowsza aktualizacja P4014 rozwiazuje wszystkie problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września 10 godzin temu, edys075 napisał(a): Dzięki raz jeszcze za kilka wskazówek Muskel Ja nigdy nic nie musiałem wymuszać, wszystko szło z automatu, ciekawe dlaczego u Ciebie jakieś inne zachowanie. Najważniejsze, że się powiodło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Ja nigdy nic nie musiałem wymuszać, wszystko szło z automatu, ciekawe dlaczego u Ciebie jakieś inne zachowanie. Najważniejsze, że się powiodło. No właśnie też jestem w szoku, a wszystko robiłem książkowo. Umówmy się to nie jest skomplikowane, a jednak były problemy. Najważniejsze, że się udało. Jest coś jeszcze co warto dodać? Zakodować? 😊 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juchim Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września Pytanie tylko jak zainstalować tę aktualizację P4014 ? Jestem zielony w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juchim Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września 4 godziny temu, Deniro napisał(a): najnowsza aktualizacja P4014 rozwiazuje wszystkie problemy Pytanie tylko jak zainstalować tę aktualizację P4014 ? Jestem zielony w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września Nie znam wyposażenia, które masz a co za tym idzie, nie wiem co masz już na pokładzie, więc nie powiem co można zakodować. W każdym razie musisz się pozbyć teraz błędu SVM, który posadzony został po aktualizacji poza ASO w stwrowniku 5F. Co prawda jest to tylko błąd kosmetyczny i w niczym nue przeszkadza, ale ja lubię mieć czysty protokół diagnozy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 6 Września Udostępnij Opublikowano 6 Września W dniu 5.09.2024 o 12:51, Muskel1 napisał(a): Nie znam wyposażenia, które masz a co za tym idzie, nie wiem co masz już na pokładzie, więc nie powiem co można zakodować. W każdym razie musisz się pozbyć teraz błędu SVM, który posadzony został po aktualizacji poza ASO w stwrowniku 5F. Co prawda jest to tylko błąd kosmetyczny i w niczym nue przeszkadza, ale ja lubię mieć czysty protokół diagnozy. Ponoć można skasować ten błąd po przez MIB ? Pytanie, gdzie konkretnie tego szukać. Swoją drogą wczoraj podłączyłem vcdsa i po aktualizacji oprogramowania i tych wszystkich patchow sporo błędów powychodziło. Mam loga dla potomnych, mogę podesłać... wrzucam screena kilku błędów w wątek. Skąd wiem że to po aktualizacji ? Bo wszystkie pojawiły się chwilę po sobie jeśli chodzi o czas i datę. Miałem tylko jeden błąd, który był przed datą tych wszystkich operacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 7 Września Udostępnij Opublikowano 7 Września (edytowane) 15 godzin temu, edys075 napisał(a): Ponoć można skasować ten błąd po przez MIB ? Pytanie, gdzie konkretnie tego szukać. Fix SVM error Pozostałe błędy skasuj i sprawdź czy powrócą. Edytowane 7 Września przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 10 Września Udostępnij Opublikowano 10 Września (edytowane) Mam jeszcze pytanko odnośnie wersji bazy danych MMI Gracenote. Posiadam wersję V15, widzę, że na Mibsolution można pobrać V23. Jakie są różnice pomiędzy tymi wersjami ? Rozumiem, że nowa wersja posiada więcej okładek albumów gdy słuchamy np. Spotify z telefonu? Czy aktualizacje mogę bezproblemowo wgrać po przez pielęgnację systemu ? Edytowane 11 Września przez edys075 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 11 Września Udostępnij Opublikowano 11 Września 13 godzin temu, edys075 napisał(a): Jakie są różnice pomiędzy tymi wersjami ? Są aktualniejsze (nowsze bazy danych) niż V17. V17 była oficjalnie ostatnią wersja do MIB2 (Harman). 13 godzin temu, edys075 napisał(a): Rozumiem, że nowa wersja posiada więcej okładek albumów gdy słuchamy np. Spotify z telefonu? Tak. 13 godzin temu, edys075 napisał(a): Czy aktualizacje mogę bezproblemowo wgrać po przez pielęgnację systemu ? Z poziomu czerwonego menu tak jak aktualizacja softu. Jest tam dopasowany plik meta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 11 Września Udostępnij Opublikowano 11 Września Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Są aktualniejsze (nowsze bazy danych) niż V17. V17 była oficjalnie ostatnią wersja do MIB2 (Harman). Tak. Z poziomu czerwonego menu tak jak aktualizacja softu. Jest tam dopasowany plik meta. A z pielęgnacji systemu nie pójdzie? Bo gdzieś czytałem, że niektórzy tak aktualizują. Pliki podobno przystosowane do takiej aktualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 11 Września Udostępnij Opublikowano 11 Września Wypróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 11 Września Udostępnij Opublikowano 11 Września Daj znać czy zaktualizowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 11 Września Udostępnij Opublikowano 11 Września 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Daj znać czy zaktualizowałeś. Udało mi się pomyślnie zaktualizować Gracenote z wersji V15 na V23 z mibsolution.one. Pliki ściągnięte i rozpakowane wrzuciłem bezpośrednio na kartę SD i zaktualizowałem bezpośrednio z pielęgnacji systemu/aktualizacja systemu. Okładek podczas sluchania Spotify z telefonu nie zauważyłem jakoś więcej, pojawiło się kilka nowych ale dużo jest generycznych z dopiskiem /pop czy tam rock, okładek wygenerowanych na podstawie gatunku muzyki, a nie tych oryginalnych z danego albumu artysty. Przegldając forum digital eliteboard zauważyłem, że jest wersja Grancenote V24. Spróbuję zaktualizować na dniach i dam znać czy i ona działa poprawnie. Może wyświetli więcej poprawnych okładek z nowszych albumów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edys075 Opublikowano 13 Września Udostępnij Opublikowano 13 Września Grancenote V24 pomyślnie zaktualizowany z poziomu pielęgnacji systemu. Podaję link do pobrania; https://mega.nz/file/I85jiTaA#_O9j1BLcGZMqdeMefJ_P2JsvR9vdwPPx11-xZWTWaTw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi