Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 B9 2.0TFSI 252KM Quattro S-line BACK IN BLACK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, wampir napisał:

Głównie trasy czyli dwa razy na tydzień wyjadę zrobić 40km :)  

No to faktycznie robisz trasy :grin:

Nie myślałeś o oponach całorocznych? Przy dwóch kompletach to wcześniej je wyrzucisz ze starości jak z zużycia.

Opublikowano
2 minuty temu, pelonek1 napisał:

No to faktycznie robisz trasy :grin:

Nie myślałeś o oponach całorocznych? Przy dwóch kompletach to wcześniej je wyrzucisz ze starości jak z zużycia.

Auto jest dla mnie a nie ja dla auta :)

Auto stoi bo nie musze jeździć (praca zdalna), ale jak przychodzi urlop to robię ponad 2000km w tydzień :)

Opublikowano

Jezeli nie będziesz przekraczał 100 km/h to nic im wielkiego się nie stanie. Natomiast powyżej 100 km/h, zużycie ponoć wzrasta dwukrotnie.:wink:

Opublikowano

Hehehe, jak przekraczasz 100 to bardziej w obecnych czasach można się martwić o inne koszty niż tylko zużycie opon :d

Opublikowano
44 minuty temu, wampir napisał:

Hehehe, jak przekraczasz 100 to bardziej w obecnych czasach można się martwić o inne koszty niż tylko zużycie opon :d

Paliwa też i innych rzeczy :dziura:

Opublikowano

Mandaty idą do góry kosmicznie. Nie pamiętam kiedy dostałem ostatni mandat, chyba z 10 lat temu, ale mimo wszystko. Strach przycisnąć ..

Opublikowano
2 godziny temu, wampir napisał:

Mandaty idą do góry kosmicznie. Nie pamiętam kiedy dostałem ostatni mandat, chyba z 10 lat temu, ale mimo wszystko. Strach przycisnąć ..

Jeszcze możesz depnąć:decayed: dopiero w grudniu trzeba uważać:kwasny:

Opublikowano

Na majówce robiłem trasę Opole -> Jelenia Góra i z powrotem.

Dla porównania ta sama trasa poprzednim autem czyli A4 B8 lift Allroad 2.0TFSI Quattro z automatem ZF8HP i oponami zimowymi 245/45/18  wyszło 7.9/100km.

Obecny sedan B9 2.0TFSI Quattro S-tronic  opony zimowe 225/45/18 zrobiła średnie spalanie 6.7/100km. 

Prędkości bardzo zbliżone - przepisowe :)

Opublikowano

fajne cyferki...

u mnie nie ma mniej jak 10 :decayed:

Opublikowano

Bo ja mimo 41 lat jeżdżę jak stary dziadek :D

Opublikowano

chciałbym tyle miec 

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja bym chciał miec 25 lat :D :D :D

Opublikowano
1 minutę temu, wampir napisał:

Ja bym chciał miec 25 lat :D :D :D

ja tez a tak mam 2 X po 25...

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Jak to mówią ... Młody chłop ;)

:D

Czuć różnicę względem 2x20? 

Opublikowano (edytowane)

yebie w krzyżu

Edytowane przez Dev
Opublikowano

:D :D :D

Jeden obraz wart tysiąca słów. Ten film wyjaśnia wszystko :)

Opublikowano

nie inaczej

Opublikowano

Tak sobie siedzę i z nudów myślę, że skoro ludzie zmieniają olej w silniku np. co 10tyś km zamiast 15tyś km jak ASO zaleca czyli skracają interwał o 1/3 czasu to podobnie pasuje skrócić interwał wymiany świec z 60tyś na 40tyś i np. wymiany oleju w skrzyni z 60tys na 40tyś km. 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
8 godzin temu, wampir napisał:

Tak sobie siedzę i z nudów myślę, że skoro ludzie zmieniają olej w silniku np. co 10tyś km zamiast 15tyś km jak ASO zaleca czyli skracają interwał o 1/3 czasu to podobnie pasuje skrócić interwał wymiany świec z 60tyś na 40tyś i np. wymiany oleju w skrzyni z 60tys na 40tyś km. 

W silniku co 10tys ale skrzynia to już inna kasa?

Opublikowano
10 godzin temu, wampir napisał:

Dobrze gada, w górę dziada !!! 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...