szpakuziom Opublikowano 25 Czerwca 2021 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Audi od 2033 roku nie będzie już wypuszczać silników spalinowych, więc temat gazu będzie rozwiązany. Będziemy zależni tylko od prądu.
piotrekZch Opublikowano 25 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2021 Wiem i ubolewam z tego powodu dziwi mnie że nie propaguje się jazdy na LPG wiem wiem gaz do kuchenek a nie do aut ale ogulnke to tańsze paliwo jest go sporo i spaliny mniej szkodliwe
Muskel1 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Opublikowano 25 Czerwca 2021 (edytowane) 20 minut temu, piotrekZch napisał: Wiem i ubolewam z tego powodu dziwi mnie że nie propaguje się jazdy na LPG wiem wiem gaz do kuchenek a nie do aut ale ogulnke to tańsze paliwo jest go sporo i spaliny mniej szkodliwe Ale CO² tak samo wytwarza jak Pb I ON a tu właśnie klimatologom o CO² chodzi i o efekt cieparniany, więc nie gra roli że tańsze i mniej szkodliwe. Silnik spalinowy i to go dyskwalifikuje. Edytowane 25 Czerwca 2021 przez Muskel1
piotrekZch Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2021 No właśnie LPG co2 wytwarza mniej a dwa poza co2 sa gorsze żeczy w spalinach silników benzynowych i diesli których LPG nie posiada w składzie spalin.
Muskel1 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Opublikowano 26 Czerwca 2021 (edytowane) Silnik spalinowy=dyskwalifikacja, choćby metan wypierdziany przez krowy spalał, produkuje CO², tak ciężko to zrozumieć? Edytowane 26 Czerwca 2021 przez Muskel1
dekiel 13 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Jeszcze wałkujecie doookoła tematu ? Nie ma już co , tego silnika się nie opłaca tjuningować - gazami też.
piotrekZch Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2021 Tak a co nimy elektryczne auta i hybrydy są eko.. szkoda ze nie mówi się otwarcie o tym ile metali ciężkich chemi i całej reszty świństw jest używane do produkcji bateri w tych autach nie do końca sa tak eko
Muskel1 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Opublikowano 27 Czerwca 2021 To nikogo w tej chwili nie interesuje. Silniki spalinowe są przeżytkami i w tym kierunku idzie świat. Być może za 20-30 lat zrobią nagonkę na auta elektryczne, bo będzie problem z utylizacją starych baterii. Na dzień dzisiejszy nie mają alternatywnego produktu do silników spalinowych, które mogą być seryjnie produkowane, więc sprzedają nam auta alektryczne.
piotrekZch Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2021 Dokladanie taka pseudo ekologia
Rekomendowane odpowiedzi