Endriu2707 Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Witajcie, jeżdżę już jakiś czas ALZ i miałem z początku problem z odpalaniem. Okazał się przekaźnik silnika pod Ecu, trochę wyczyściłem i przestało. Teraz jeżdże sobie i po zgaszeniu auta wentylator chodzi dalej. Dodam, że jak stoję na światłach też słyszę, że chodzi za głośno jak na jałowe obroty. Tak jakby na maxa chodził cały czas po zagrzaniu. Jak przekręce na zapłon i pojawi się ,,OK,, na desce to wentylator czasem się wyłączy. Ten drugi jak na zdjęciu to przekaźnik od wentylatora ? Wymienić oba na oryginały i cieszyć się spokojem czy to nie to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romszy1 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 A sprawdzałeś jakie występują błędy? Może to być wina termostatu on też odpowiada za załączanie wentylatora bo w nim znajduje sie czujnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu2707 Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Nie mam sprzętu. A da się to manualnie sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romszy1 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Powinieneś sobie zakupić kosztuje to 20 zl i będziesz mógł sam sprawdzać błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi