Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Programowanie pilota - jest tylko jeden kluczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam kłopot z adaptacją/programowaniem pilota po wymianie baterii. Po prostu mam tylko jeden kluczyk scyzoryk. Bardzo prosiłbym o podpowiedź jak to zrobić. Od razu wspomnę że próbowałem vagiem coś zdziałać, niestety bezskutecznie. 

Opublikowano

próbowałeś włożyć kluczyk do stacyjki, włączyć zapłon i na włączonym zapłonie wcisnąć na pilocie zamykanie a potem otwieranie??

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano

a jak nie pomoże na samym pilocie to zamykaniem i otwieraniem przyciskiem na drzwiach ?? ( o ile takowy w B5 jest , bo szczerze nie pamiętam )

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem róznych kombinacji, nie pamiętam czy akurat tą też. Zaraz ją sprawdzę. Co do przycisku w drzwiach jest i próbowałem, niestety nic.                 

Zamknij otwórz na zapłodnienie nie pomaga, przycisk w drzwiach też. Szczerze mówiąc dziwi mnie że nie jestem w stanie tego zrobić vagiem

Edytowane przez Alan Nosal

Opublikowano
15 minut temu, Alan Nosal napisał:

Szczerze mówiąc dziwi mnie że nie jestem w stanie tego zrobić vagiem

Vag widzi w ogóle kluczyk?? Jakiej wersji vag'a używasz - może kabel jest za słaby? Nie wiem jak jest w B5, ale w B6 można sprawdzić reakcję na wciskanie przycisków na pilocie w module komfortu.

Opublikowano

Też miałem problem z przypisaniem. Spróbuj tej metody z B6

https://youtu.be/T_c9ZqVvvg4

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.07.2021 o 10:15, Lukasz_mk2 napisał:

Vag widzi w ogóle kluczyk?? Jakiej wersji vag'a używasz - może kabel jest za słaby? Nie wiem jak jest w B5, ale w B6 można sprawdzić reakcję na wciskanie przycisków na pilocie w module komfortu

Vag chyba 3.11, kabel viakena. W najbliższej wolnej chwili zobaczę reakcję na kluczyk

W dniu 13.07.2021 o 11:02, Langista napisał:

Też miałem problem z przypisaniem. Spróbuj tej metody z B6

https://youtu.be/T_c9ZqVvvg4

Tylko że b5 nie ma moduł komfortu, a w sterowniku centralnego zamka po wejściu w adaptację nie mam dostępnego żadnego kanału

Opublikowano

A czegoś takiego próbowałeś:

1.wkladamy nasz nowy kluczyk do stacyjki przekrecamy na zaplon

2. wkladamy dobry kluczyk w drzwi kierowcy

3.przekrecamy kluczyk w drzwiach w prawo i trzymamy

4. jednoczesnie gdy kluczyk jest przekrecony w prawo w drzwiach naciskamy guzik odblokowywania drzwi kluyczyka w stacyjce na 2 sekundy... powinno mrugnac swiatlami

5. puszcamy po 2 sek i ponownie naciskamy ten sam guzik na 2 sekundy

6. mozemy juz puscic kluczyk w drzwiach i sprawdzic czy dziala pilot

Źródło: https://www.google.com/amp/s/www.elektroda.pl/amp/rtvforum/topic2938065.html

Hmmm - masz tylko jeden kluczyk ?

Ale można zrobić to tak:

Jednym włącz zapłon, drugim przekręcasz w drzwiach na zamknij i przytrzymaj przycisk aż mrugnie kierunkami. Jeżeli masz jeden klucz, to samym grotem włącz zapłon, wyjmij wkładkę w drzwiach kierowcy, i wkrętakiem płaskim w zamku przekręć w pozycję zamknij i jednocześnie naciśnij guzik na pilocie. A jak nie możesz wyjąć wkładki bo .... to rozbierz tapicerkę w bagażniku i tam na wkładce zamka musisz wywołać zamknięcie centralnego zamka.

Źródło: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3149123.html

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Lukasz_mk2 napisał:

A czegoś takiego próbowałeś:

1.wkladamy nasz nowy kluczyk do stacyjki przekrecamy na zaplon

2. wkladamy dobry kluczyk w drzwi kierowcy

3.przekrecamy kluczyk w drzwiach w prawo i trzymamy

4. jednoczesnie gdy kluczyk jest przekrecony w prawo w drzwiach naciskamy guzik odblokowywania drzwi kluyczyka w stacyjce na 2 sekundy... powinno mrugnac swiatlami

5. puszcamy po 2 sek i ponownie naciskamy ten sam guzik na 2 sekundy

6. mozemy juz puscic kluczyk w drzwiach i sprawdzic czy dziala pilot

Źródło: https://www.google.com/amp/s/www.elektroda.pl/amp/rtvforum/topic2938065.html

Hmmm - masz tylko jeden kluczyk ?

Ale można zrobić to tak:

Jednym włącz zapłon, drugim przekręcasz w drzwiach na zamknij i przytrzymaj przycisk aż mrugnie kierunkami. Jeżeli masz jeden klucz, to samym grotem włącz zapłon, wyjmij wkładkę w drzwiach kierowcy, i wkrętakiem płaskim w zamku przekręć w pozycję zamknij i jednocześnie naciśnij guzik na pilocie. A jak nie możesz wyjąć wkładki bo .... to rozbierz tapicerkę w bagażniku i tam na wkładce zamka musisz wywołać zamknięcie centralnego zamka.

Źródło: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3149123.html

Chodziło mi po głowie coś podobnego, ale bardziej skłaniam się do wypięcia kostki ze stacyjki i uruchomienie zapłonu na krótko, kawałkiem przewodu. Nie wykluczone że tylko to mi zostanie 

Opublikowano

A że tak zapytam, tylko przyciskałeś, czy trzymałeś przycisk otwierania i zamykania? Zaleca się trzymać 5 sekund

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, Langista napisał:

A że tak zapytam, tylko przyciskałeś, czy trzymałeś przycisk otwierania i zamykania? Zaleca się trzymać 5 sekund

Trzymałem, przyciskałem, różnych metod próbowałem

Opublikowano

Czyli podsumujmy :

Zamek drzwi kierowcy :

-przekręcić w lewo, trzymać przekręcone i przycisnąć otwieranie trzymając 5 sekund, potem puścić, przekręcić w prawo i trzymać zamykanie 5 sekund (nie działa?)

-przekręcić w lewo, trzymać przekręcone i przycisnąć otwieranie trzymając 5 sekund, potem trzymać zamykanie 5 sekund (nie działa?)

Stacyjka :

włączyć zapłon i przycisnąć otwieranie trzymając 5 sekund, potem trzymać zamykanie 5 sekund (nie działa?)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Przepraszam za dlugą zwłokę - życie...

Udało mi się uruchomić pilot, żadne wyżej wymienione sposoby nie pomogły, nie musiałem też niczego rozbierać, jednak jak tego dokonałem, dokładnie sam nie wiem ? w międzyczasie kluczyk mi upadł i się połamał, zamówiłem drugą obudowę. Przełożyłem grot i pobiegłem sprawdzić czy wszystko działa i czy grot nie wypadnie z nowej obudowy. Odpaliłem silnik zgasiłem, działa. Następnie wysiadłem, zamknąłem drzwi, włożyłem kluczyk w zamek, przekręciłem w prawo (zasuwanie) i trzymajac w tej pozycji przytrzymałem przycik otwierania. Później kluczyk w lewo (otwieranie) i przytrzymałem przycisk zamykania. Nie wiem co mnie podkusiło żeby tak uczynić, ale od tego momentu pilot zaczął działać. Chętnie bym sprawdził ten sposób ale jeszcze raz ale trochę się cykam ? może ktoś kto ma dwa klucze i jest ciekawy świata będzie miał ochotę sprawdzić i podzielić się efektami eksperymentu, opisuję przygodę dla potomnych, może komuś pomoże. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem ?

Opublikowano

Możliwe, że sam kluczyk upadł już tyle razy, że w środku coś nie działało jak powinno i przy ponownym poskładaniu wróciło do normy.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Langista napisał:

Możliwe, że sam kluczyk upadł już tyle razy, że w środku coś nie działało jak powinno i przy ponownym poskładaniu wróciło do normy.

Nie możliwe, odkąd go mam był to jego pierwszy i ostatni upadek. Z resztą po rozładowaniu baterii lub rozłożeniu kluczyka czyli wyjęciu baterii pilot trzeba parować od nowa z centralką

Opublikowano

Nie zawsze, ja w B5 wymieniałem baterie w obu kluczykach i nie musiałem żadnego od nowa dodawać, to loteria.