Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 - parę pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mojego taty z zza wielkiej wody płynie Q5 poliftowe. Uszkodzona maska, prawy błotnik, prawa lampa i pęknięty zderzak.

Pytania:

1. Kupić części w kolor? Czy może polakierować cały przód? Ktoś się orientuję jaki mniej więcej koszt lakierowania byłby?

2. Czy części typu błotnik i maska pasują z przedlifta?

Opublikowano

warto napisać czy chodzi o Q5 I generacji czy drugiej.. ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Chodziło mi o Q5 8R 2013 r.  Znalazłem cały kompletny przód w kolorze LX5R ale jest od SQ5 i zastanawiam się czy będzie pasować.....

Opublikowano

@peter22 najlepiej odpowie ;)

Opublikowano
5 godzin temu, audicoman napisał:

Chodziło mi o Q5 8R 2013 r.  Znalazłem cały kompletny przód w kolorze LX5R ale jest od SQ5 i zastanawiam się czy będzie pasować.

Błotniki , maska jest to samo , zderzak z S-ki jest fajniejszy i też pasuje . Zmienić potem tylny na SQ5 i będzie fajnie :wink:

Jedynie pas przedni jest inny z S-ki .

Opublikowano
18 godzin temu, audicoman napisał:

Chodziło mi o Q5 8R 2013 r.  Znalazłem cały kompletny przód w kolorze LX5R ale jest od SQ5 i zastanawiam się czy będzie pasować.....

Jeśli masz wersje polifta to wszystko pasuje p&p . Ja przerabiałem przedlifta na sq5 i musiałem zmienić maskę i lampy ze slizgami  No i oczywiście zderzak kompletny z dolna osłona co wchodzi w zderzak . Pas przedni został stary . Jeśli masz uszkodzony pas przedni to musisz szukać do swojej wersji silnikowej bo może się różnic 

Opublikowano
  • Autor

Tak to jest wersja poliftowa. W sumie uszkodzona jest maska, prawy błotnik, pęknięty zderzak, grill i prawa lampa. Chłodnice całe. Zastanawiam się czy szukać w kolor, czy kupić na sztukę elementy i oddać do lakiernika. Co byście doradzili?

Opublikowano

Słuchaj jeśli znajdziesz w ładnym stanie to kupuj w kolor , pod warunkiem ze się odcień będzie zgadzał . Jeśli masz zajebistego lakiernika to obojętnie jaki kolor. Jak kupisz inny kolor to dojdą ci dodatkowe koszta malowania , sama maska to około 700 zł 

Opublikowano
43 minuty temu, audicoman napisał:

Zastanawiam się czy szukać w kolor, czy kupić na sztukę elementy i oddać do lakiernika. Co byście doradzili?

Ja też uważam że lepiej kupić części w kolor  zwłaszcza , że jak piszesz są dostępne . 

Opublikowano
  • Autor

Właśnie też trochę problem z tymi lakiernikami, bo partaczy też nie brakuje, jest gościu co ponoć dobrze lakieruje to filozof - typu "kup nową maskę z ASO to polakieruje" :rotfl:

Kolor to ciemny granat LX5R. Jedynie w tym kolorze trafiłem za 15 tys cały kompletny przód z SQ5, ale w sumie kompletnego nie potrzebuję.

Opublikowano

O matko za taka cenę to lepiej kup w innym kolorze i pomaluj .

Opublikowano
  • Autor

Chyba tak, a tak realnie jaki koszt takiego przodu powinien oscylować? Nie chciałbym przepłacić...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

@peter22 mam pytanie czy do polifta  będzie pasować błotnik i maska z przedlifta?

Opublikowano
12 godzin temu, audicoman napisał:

@peter22 mam pytanie czy do polifta  będzie pasować błotnik i maska z przedlifta?

Błotniki tak , maska nie . W przed lifcie masz grill zaokrąglony a w polifcie ścięty . Moje auto poniżej przed i polifcie 

4F693EBE-CCDE-4088-A09D-87207104F985.jpeg

44C97508-33BF-4D78-A703-B4C9E535AB24.jpeg

Opublikowano

Ja maskę kupiłem w aso nowa .  3200 zł 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki- to mi sporo nakreśliłeś ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ktoś wie czy przednie lampy w Q5 USA są symetryczne czy asymetryczne? Mam uszkodzoną prawą i zastanawiam się czy kupić jedną prawą USA czy kupić cały komplet EU. Widziałem, że są nawet nowe Valeo w rozsądnej cenie 1200 zł szt. 

Opublikowano
Godzinę temu, audicoman napisał:

Ktoś wie czy przednie lampy w Q5 USA są symetryczne czy asymetryczne? Mam uszkodzoną prawą i zastanawiam się czy kupić jedną prawą USA czy kupić cały komplet EU. Widziałem, że są nawet nowe Valeo w rozsądnej cenie 1200 zł szt. 

Lampy są symetryczne . Osobiście bym wymienił na EU , zwłaszcza że jak piszesz są nie drogie . 

Opublikowano
  • Autor

Tak tez zrobię. Zastanawiam się jeszcze, czy moduły z lamp usa będą pasować do tych EU?

Opublikowano
Godzinę temu, audicoman napisał:

Tak tez zrobię. Zastanawiam się jeszcze, czy moduły z lamp usa będą pasować do tych EU?

Tak będą