asxz Opublikowano 20 Lipca 2021 Opublikowano 20 Lipca 2021 Witam. Nie działają mi światła przednie przeciwmgielne, do kostek nie dochodzi prąd. Sprawdzałem włącznik na kablu biało zielonym po włączeniu przednich przeciwmgielnych jest prąd. Czy wpinając się w ten kabel i ciągnąc nowy przez samochód do kostek, będzie działało ok i czy będzie pokazywać błąd żarówek? Gdy podłączona jest antena radio nie odbiera, ręcznie znajdę stacje coś trochę słychać przez szumy, wkładałem zwykły drut i gra normalnie. To wina anteny, wznacniacza gdzie są?
MaTeo85 Opublikowano 20 Lipca 2021 Opublikowano 20 Lipca 2021 zasilanie lamp przeciwmgielnych zależne jest od wersji modułu centralnej elektryki MCE, napisz jaką masz wersję to wrzucę Ci informacje co i jak co do anteny to musisz dobrać się do wzmacniacza i zobaczyć cy nie jest uszkodzony, niestety w sedanach jest to czesta przypadłość
asxz Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Opublikowano 20 Lipca 2021 (edytowane) 8E0907279L ja w module i tak nic nie zrobię, myślałem żeby na krótko z tego przewodu co po włączeniu jest prąd podłączyć tylko nie wiem co z błędem żarówki. Edytowane 20 Lipca 2021 przez asxz
Muskel1 Opublikowano 20 Lipca 2021 Opublikowano 20 Lipca 2021 1 godzinę temu, asxz napisał: myślałem żeby na krótko z tego przewodu co po włączeniu jest prąd podłączyć tylko nie wiem co z błędem żarówki. Jak chcesz spalić samochód to jak najbarzdziej takie partyzanckie ulepszenia się do tego nadają.
MaTeo85 Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 W Twoim samochodzie halogeny przeciwmgielne zasilane są bezpośrednio z modułu MCE: Lewy z kostki 23 PINowej z PINu 21 Prawy z kostki 23 PINowej z PINu 19 Jeśli nie wiesz czy wcześniej w ogóle działały przeciwmgielne to sprawdź najpierw czy przypadkiem wtyczka 4 pinowa przy zderzaku nie jest ropięta (wtedy raczej też nie będzie działał klakson) zobacz też czy na PIN 2 włącznika świateł pojawia się zasilanie po zapłonie, oraz czy z PINu 8 po włączeniu na przełączniku przeciwmgielnych wychodzi +12V jeśli na 2 jest a na 8 brak to wina włącznika świateł. jeśli na 2 i 8 jest, to trzeba podłączyć VCDS i odczytać błędy z modułu MCE 1
Rekomendowane odpowiedzi