viper1 Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 Cześć. Proszę o sprawdzenie logów. Problem jest najbardziej widoczny na lpg, na benzynie pojawia się, ale w znacznie mniejszym stopniu, dlatego wszystkie logi zrobiłem na lpg. Autem szarpie najbardziej przy ruszaniu, przyspieszaniu. Jadąc stałą prędkością problemu nie ma. Z odpiętą wtyczką przepływki szarpie tak samo, tylko nie jedzie. Problem jest na rozgrzanym silniku. Obstawiam sonde lambda, ale niech się mądrzejsze głowy ode mnie wypowiedzą Pozdrawiam i dziekuję z góry, logi oczywiście zrobione po skasowaniu błedów. 2,33: TuneZilla Log Viewer LOG.TUNEZILLA.COM 3,20: TuneZilla Log Viewer LOG.TUNEZILLA.COM
przem8 Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 (edytowane) Zrób logi na benie 2+33, 3+20 i 115+118. Diagnozujesz silnika na paliwie do tego stworzonym, a nie na lpg Z tego co widać to przepływka zaniża i gaz tak czy siak do regulacji. Edytowane 22 Lipca 2021 przez przem8
viper1 Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Opublikowano 23 Lipca 2021 Dzięki za szybką odpowiedź. Dodam że świece nowe założone są. Przy tych logach na BP akurat nie szarpał jak coś. 2,33: TuneZilla Log Viewer LOG.TUNEZILLA.COM (Przy tym logu musiałem pod koniec odpuścić bo coś mi wyjechało...)3,20: TuneZilla Log Viewer LOG.TUNEZILLA.COM 115,118: TuneZilla Log Viewer LOG.TUNEZILLA.COM
Rekomendowane odpowiedzi