Opublikowano 3 Lutego 20224 l Autor Dokładnie, robisz taki bypass jakby. Ta czarna kostka na przewodach od Chińczyka to kostka rzeńska a w nią wpięta jest męska. Musisz je rozpiąć. Jak już rozepniesz, wepniesz do niej (do tej pustej części ) dwa przewody, które uprzednio wypniesz z czerwonej kostki od przycisku od ręcznego. Czyli wypinasz przewód brązowy z pinu nr. 6 oraz szaro-niebieski z pinu nr. 5. Następnie te dwa przewody wpinasz do pustej czarnej kostki, na piny które będą odpowiadały osadzeniu pinów w czarnej kostce z dwoma przewodami (brązowy do brązowego). Następnie czarne kostki spinasz ze sobą a dwa wystające przewody z czarnej kostki od Chińczyka wpinasz w czerwoną kostkę od hamulca ręcznego, w miejscu w którym wypiąłeś te 2 przewody , czyli brązowy na pin 6 a niebiesko-biały na pin 5.
Opublikowano 3 Lutego 20224 l Autor 4 minuty temu, BlackM4mba napisał: Dzięki bardzo za odpowiedź! Pozdrawiam powodzenia
Opublikowano 4 Lutego 20224 l @Muskel1 podpiąłem jak w instrukcji i niby autohold się uruchomia ale jak nacisne guzik na chwilę się zaświeci i gaśnie , mam błędy w 5f oraz A5 , jakieś rady ?
Opublikowano 4 Lutego 20224 l W dniu 4.02.2022 o 13:05, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny autoscan Podrzucam Edytowane 14 Grudnia 20223 l przez Pellek
Opublikowano 4 Lutego 20224 l Autor Ty nie miałeś przypadkiem oryginalnego vcds? Aku masz rozładowane i załączył się system zarządzania energią. Może odciął inne sterowniki. Podładuj aku skasuj błędy zobacz, które powrócą. Tylna kamera nie ma kalibracji.
Opublikowano 4 Lutego 20224 l Autor Nie sądzę żeby te błędy miały coś wspólnego z dołożonym AH. Robiłeś pełny autoscan przed dołożeniem AH?
Opublikowano 4 Lutego 20224 l Autor 4 godziny temu, Pellek napisał: Już działa autohold No widzisz. Należało napewno odczekać do uśpienia sterowników. Błędy skasowałeś? Powracają? Edytowane 4 Lutego 20224 l przez Muskel1
Opublikowano 5 Lutego 20224 l Dokładnie albo uśpienie sterowników pomogło, albo podłączenie do lądowania ? póki co błąd jedyny który jest to od kamery ,czyli nie wracają
Opublikowano 5 Lutego 20224 l Autor Jeżeli Ci bardzo będzie przeszkadzał będziesz musiał przeprowadzić kalibrację kamery. Poza tym nie ma on wpływu na nic.
Opublikowano 5 Lutego 20224 l AH tak zachowuje się po wykryciu sytuacji parkowania - zapala się na chwilę i gaśnie. Jak mamy przednie czujniki parkowania to w garażu nie zadziała
Opublikowano 10 Lutego 20224 l Autor 34 minuty temu, Andrzejx napisał: Jakiego przekroju są przewody? Długie i krótkie. Wszystkie 0,5 mm² Edytowane 10 Lutego 20224 l przez Muskel1
Opublikowano 11 Lutego 20224 l Autor 9 godzin temu, wuPiotrek napisał: A nie przypadkiem 0,35? 000979009 A/E to 0,5 mm² Oryginalnie na schematach są mniejszego przekroju 0,13 mm² ale te, które ja stosowałem i podałem to 0,5 mm². Nie zastosowałem przewodów większego przekroju ze względu na obciążenie elektryczne, które muszą przewodzić tylko ze względu na ich stabilność. Oryginalne 0,13 mm² idą w wiązkach razem z kilkoma lub kilkunastoma innymi przewodami więc wiązka jest stabilna. Puszczając natomiast tylko 2 przewody o przekroju 0,13 mm² do BCM1 było moim zdaniem zbyt ryzykowne, bo takie cienkie przewody pomimo owinięcia ich taśmą izolacyjną podatne są na złamania. 3x Reparaturleitung MQS Buchse wie VW 000979009E FLRY 0,50mm² Reparaturkabel Pin WWW.EBAY.DE Entdecken Sie 3x Reparaturleitung MQS Buchse wie VW 000979009E FLRY 0,50mm² Reparaturkabel Pin... Edytowane 11 Lutego 20224 l przez Muskel1
Opublikowano 11 Lutego 20224 l Ja użyłem przewodów 0,5mm^2 i po zarobieniu na nich końcówki było ciężko dość upchnąć wtyczki w kostkach (zarówno przy BCM jak i kostce przy przycisku AutoHold). Przy gotowych 'kablach naprawczych' może by nie było tego problemu (nie łatwo zarobić tak małą końcówkę). Tak czy tak polecam kable naprawcze albo takie jak wrzucił @Muskel1 albo te które są do kupienia na Allegro - do 4m długości