Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cykanie i trzeszczenie z tyłu w A4 B9, przy ruszaniu, hamowaniu i zmianie kierunku jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, Podpinam się pod temat, ja mam coś takiego ale z przodu, przy skręcaniu kierownicą lub ruszaniu i hamowaniu słychać takie stuki, wszystkie wahacze są nowe, przeguby, macpersony, łączniki stabilizatora oraz same gumy w stabilizatorze jak zrobili mi zbieżność kół to kierownica nadal nie jest prosta z kierunkiem jazdy, nie minęło 3 tygodni od jazdy i znowu zaczęło mi ściągać auto, opony też mam nowe. O c**j tu chodzi, każdy mówi coś innego, i tak się słuchałem że to może być to a potem to, że  k**wa całe zwieszenie nowe z przodu mam  a stuki nadal nie minęły 

Opublikowano
5 minut temu, Gerard95 napisał(a):

zrobili mi zbieżność kół to kierownica nadal nie jest prosta z kierunkiem jazdy,

TPI z tego tematu nie ma nic wspólnego ze zbierznością, zawieszeniem czy pozycją kierownicy. Szukaj przyczyny gdzie indziej.

Opublikowano
43 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

TPI z tego tematu nie ma nic wspólnego ze zbierznością, zawieszeniem czy pozycją kierownicy. Szukaj przyczyny gdzie indziej.

Ale może ktoś coś tutaj wie na ten temat. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, mam takie same objawy jak poprzednicy w a4b9 2017r , czy ktoś byłby uprzejmy i podesłał mi instrukcję TPI?

Opublikowano
Godzinę temu, Mateusz_992 napisał(a):

Witam, mam takie same objawy jak poprzednicy w a4b9 2017r , czy ktoś byłby uprzejmy i podesłał mi instrukcję TPI?

Miałem takie same objawy jak w TPI, okazało się ze uszkodzone są tuleje wahaczy (tylne , dolne) . Tam są Tuleje olejowe, po ich uszkodzeniu najpierw są mokre a kiedy wyschną zaczynają bardzo mocno skrzypiec i trzeszczec. W środku jest taki objaw jak opisany w TPI. Sprawdź pierwsze dokładnie czy Tuleje są w porządku

Opublikowano

Wymieniałem rok temu chyba że już siadły muszę podjechać do diagnosty sprawdzić 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem u diagnosty i tuleje wąchaczy ok i  zawieszenie też ok. Mówił tylko że jak wymieniałem tuleje to śruby też mogłem wymienić a zostawiłem stare ale od śrub to by nie było takie tykanie przy przyspieszaniu i hamowaniu 

Opublikowano
W dniu 10.11.2024 o 11:03, Mateusz_992 napisał(a):

Logujesz się na Erwin podajesz VIN i masz dostęp do dokumentacji 

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 29.07.2021 o 19:51, vvalery napisał(a):

o samo jak pewnie inn

Cześć wszystkim, czy może ktoś jest w stanie polecić jakiś warsztat z woj. dolnośląskiegu/lubuskiego, ew. wielkopolskiego kto by to ogarnął? (warsztat nieautoryzowany, Panom z ASO dziękuję :) )

Ewentualnie może ktoś robił tego pręta i chce go odsprzedać?

Edytowane przez majestic89