dmaniek Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Witam wszystkich. Nie wiem czy dobrze trafiłem z pytaniem w tym dziale ale spróbuje opisać mój problem. Kilka dni temu pokazała mi się kontrolka odnośnie ciśnienia w oponach. Dopompowałem koła i chciałem usunąć ten komunikat z deski rozdzielczej ( dodam że już to robiłem i wszystko funkcjonowało ). Niestety tym razem nie umiem tego zrobić. Wchodzę w menu pojazdu, następnie w serwis i kontrola, potem kontrola ciśnienia opon a tu wyświetla mi sie komunikat " Wybrany system jest teraz niedostępny" Czy ktoś może mi pomóc usunąć ten problem? Pozdrawiam.
Muskel1 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Auto musi stać (nie może być w ruchu) aby system był dostępny, silnik musi pracować.
dmaniek Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Już tak próbowałem i niestety nic z tego.
Muskel1 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Są jakieś błędy w sterownikach lub na FISie?
dmaniek Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Niestety nie mam jak teraz sprawdzić błędów ( jestem na urlopie ). Jedynie co mogę teraz zrobić to wstawić fotki z komunikatami jakie się pokazują.
dmaniek Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2021 W dniu 25.08.2021 o 18:26, dmaniek napisał: Niestety nie mam jak teraz sprawdzić błędów ( jestem na urlopie ). Jedynie co mogę teraz zrobić to wstawić fotki z komunikatami jakie się pokazują.
dmaniek Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Wyszły cztery błędy, wszystkie związane z niskim ciśnieniem w kołach. Niestety nie da się ich skasować. Podobno jakiś błąd w komunikacji sterowników. Facet mówi że trzeba jechać do serwisu Audi i wgrać nową mapę.
sp1nacz Opublikowano 31 Maja 2023 Opublikowano 31 Maja 2023 czy uporałeś się z problemem ? mam to samo u siebie
Muskel1 Opublikowano 31 Maja 2023 Opublikowano 31 Maja 2023 24 minuty temu, sp1nacz napisał(a): czy uporałeś się z problemem ? mam to samo u siebie Błędów niskiego ciśnienia nie skasujesz. Musisz najpierw zapisać prawidłowe ciśnienie z poziomu MMI.
yoda Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Mam podobny problem z ciśnieniem w oponach. Przy próbie zapisania ciśnienia w oponach pojawia się komunikat: „Aktualnego ciśnienia w oponach nie można bylo zapamiętać.” Auto stoi, silnik uruchomiony. Nie można też skasować błędów. Co może być przyczyną? Czy któremuś z Panów udało się rozwiązać ten problem?
Rekomendowane odpowiedzi